Ahmet Cevdet

Ahmet Cevdet


Ömür Dediğin

00 0000 - 00:00

 

TRT Haber televizyonunda yayınlanan ve beğeni ile izlenen ‘’Ömür Dediğin’’ adlı programa bu hafta Karaman 2 Numaralı Belediye otobüsü konuk oldu. Yılların ve ‘yolların’ eskittiği bünye aynı zamanda geçmişi de yad etti ve programda duygusal anlar yaşandı. Neler yaşamamıştı ki zamanında… İhtilal görmüş geçirmiş, sayısız hükümet devirmiş, sayısız kez kendi şoförünün cenazesine yolcu taşımış, Karaman’ın il olmasına tanık olmuş, Süleyman Demirel ‘şimdide üstünü çizin’ dediği zaman plakasını bükerek protesto etmiş… ve daha neler neler .

 

 

Ama en duygusal anlar Fenerbahçe’nin aldığı son Türkiye kupasını anlatırken yaşandı. Ve hararetlenerek su kaynattı. Reji tarafından motora soğuk su takviyesinin ardından uzman müdahalesi için sanayiye kaldırıldı. Programın kalan kısmına şoför Şemsi dayı ile devam edildi. Bu otobüsü sürmeye arkadaşlarının tavsiyesi ile başladığını söyleyen Şemsi dayı şimdilerde bırakmak istediğini ancak bırakamadığını söyledi. Şoförlüğe başladığı ilk zamanlar direksiyonun dönmemesi, kapıların açılmaması, kornası hariç her yerinden ses gelmesi gibi çeşitli nedenlerle sinir krizi geçiren arkadaşlarının olduğu, ama bana bir şey olmaz diyerek bırakmadığını söyledi. Konuşmasının devamında gençlere fenomenlik uğruna bu işe girilmenin büyük hata olduğunu sakın başlamamaları gerektiğinin söyledi. Beklenmedik bir anda programa telefonla bir öğrenci bağlandı. Ve şu sözleri sarf etti.

Otobüs tıklım tıklım oluyor sığamıyoruz

Oturaklar meşe odunu sertliğinde oturamıyoruz

Hele akşam birde urgan boğazını dolaşınca

Bir saatte çarşıya varamıyoruz…

Adının ‘Yunus Emre ‘ olduğun u söyleyen genç bu dörtlükle programa renk kattı. Program sona yaklaştığında eski fotoğraflardan oluşan kısa bir film izlendi.  Özellikle Recep Armutlu’nun Turgut Özal’a indirdiği tokatın ardından çekilen fotoğrafta arka planda yer alan ‘ 2 Nolu İhtiyar’ cazibesiyle göz doldurdu. Ardından kapanış konuşmasını yapmak için mikrofonu eline alan Şemsi dayının söylediği şu sözler çok önemliydi.’’ 2 NUMARA PİŞMANLIKTIR’’

YORUMLAR

  • 0 Yorum