Tornacı Musa, kendi otomobilini yaptı
Erdemli ilçesinde genç torna ustası Musa Topak, haftalıklarından ayırdığı para ile başladığı otomobilini 3 yılın sonunda tamamlamayı başardı, iki de fuara katıldı.

Editör: Karamanca
13 Aralık 2021 - 10:23 - Güncelleme: 13 Aralık 2021 - 10:24
"3 yıl önce başladım"
10 yıldır tornacılık yaptığını anımsatan Musa Topak, "Bu araç benim çocukluk hayalimdi. Çocukluktan beri kendim tasarlama ve imal etmek istiyordum. Arkadaşlarım 'Sen yaparsın' dediler, bana özgüven verdiler bende başladım. Yaklaşık 3 yıl önce başladım. İlk önce hurdacıdan tekerlerini buldum sonra demirini, profilini alıp yaptım. Pazar günleri boştum, her pazar gelip bir şeyini yaptım. İlk başta çatıyı çıkarttım sonra teker ve süspansiyon, motor sistemini bağladım. Ufak tefek dekorasyonlar yaptım en son boya ve ışıklandırma sistemini yaptım" dedi.
İki fuara katıldı
Aracı yaptıktan sonra fuarlara katıldığına da değinen Topak, "Önce Mersin'de ardından Konya'daki fuara katıldım. Elimden geldiği kadar fuarlarda göstermek istiyorum. Başkalarına ilham vermek istiyorum. Fuarlarda çok güzel tepkiler aldım, bir çok kişi görüp beğendi, takdir etti. Çocuklara ilham verdi. Bende böyle şeyler yapmak istiyorum diyenler çıktı. Güzel bir şey bence. Bende mutlu oldum bundan" diye konuştu.
Yaklaşık 7 bin TL harcadı
Kendisinin 4 kardeş olduğuna dikkat çeken Topak, "Ben burada 600-700 TL para alıyorsam, 300-400 TL'sini eve veriyordum geri kalanını bu arabaya masraf ediyordum. Parayı biriktiriyordum, ondan arabayı yapmamın biraz süresi uzun oldu. Araç bana 6.500 ile 7.000 TL arasına patladı. Pazar günü geliyorum, sanayi kapalı olduğu için çalıştırıyorum turluyorum. Trafiğe kapalı alan yerin mesafesi kısa olsa da saatte 100 kilometre hız yapıyor. Akşam herkes gittikten sonra normalde aracımın üstü örtülü oluyor, üzerini açıyorum sadece seyrediyorum. Gerçekteki hedefim aslında bu değil, bunun daha büyüğü. Hedefim gerçek bir otomobil yapmak. Plakasını ruhsatını çıkartıp ana yolda gönül rahatlığı ile binip bunu kim yapmış, nasıl yapmış diyecekleri bir otomobil yapmak istiyorum. İlerde kendi iş yerim olursa öyle bir şey yapacağıma eminim" ifadelerini kullandı.
YORUMLAR