Reseller Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?

Türkçe olarak Bayi Hosting olarak da karşımıza çıkabilecek Reseller Hosting, büyük sunucular kiralamanız ve bunları hosting firmaları gibi kendi bulduğunuz müşteriler için ayrı alanlara bölerek tekrar satmanız manasına gelir.

Reseller Hosting Nedir, Ne İşe Yarar?
Editör: Karamanca
26 Kasım 2023 - 11:52




Reseller hosting kavramını daha iyi açıklamak adına kelimelere bölerek ilerlemek daha doğru olacaktır. Reseller kelimesinin anlamı ‘yeniden satmak’, ‘alıp satmak’, ‘tekrar pazarlamak’, ‘aracı’ ve ‘bayi’ şeklindedir. Hosting kavramının anlamı ise ‘barındırma’ olarak karşımıza çıkmakta olup internet dünyasında bu ifade ‘web sitenin tüm veri tabanı ve bilgilerinin bir sunucu içerisinde barındırılması ve ziyaretçiye açık hale gelmesi’ anlamına gelmektedir.

Türkçe olarak Bayi Hosting olarak da karşımıza çıkabilecek Reseller Hosting, büyük sunucular kiralamanız ve bunları hosting firmaları gibi kendi bulduğunuz müşteriler için ayrı alanlara bölerek tekrar satmanız manasına gelir. Hosting hizmetlerinden daha ekonomik seçenekler sunan reseller hosting hizmetinden yararlanmanın birtakım avantaj ve dezavantajları söz konusudur.

Reseller Hosting Ne İşe Yarar ve Avantajları Nelerdir?

Reseller hosting bazı internet kullanıcılarının ihtiyaçlarına yanıt verebilecek uygun fiyatlı bir hizmet olup normal hosting hizmeti veren profesyoneller gibi yüksek donanımlı değil kendi imkanları dahilinde, kısıtlı şekilde ve riskli olabilecek bir hizmet türüdür. İşlev açısından normal paylaşımlı hosting hizmeti ile benzer vaatler sunabilir.
Reseller hosting hizmetinin sağladığı veya vaat ettiği avantajlardan bazılarını şu şekilde belirtebiliriz;
  • Uygun fiyatlı paketlerinin olması
  • cPanel gibi kullanımı kolay olan web tabanları üzerinden kolaylıkla hesabın yönetilebilir olması
  • Paket yükseltme talebinin istenilen her zaman gerçekleştirilebilmesi
  • Hazır script kullanmaları nedeniyle tek tıkla kurulum kolaylığı sunmaları
  • Hosting firması kurmak isteyenlerin deneme yapmalarına olanak tanıması
  • Çok sayıda sınırsız seçenekler sunması

Reseller Hosting Hizmetlerinin Dezavantajları

Reseller hosting hizmeti dezavantajlarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz;
  • Site barındırma konusunda limit olması
  • Hosting paketini kısa bir süre sonra yükseltmeye ihtiyaç duymak
  • Kaynak kullanımı esnasında ani değişim olması halinde sitenin metrik değerlerinin zarar görebilmesi
  • Hizmet süresi dolunca alınan hizmetlerde ani kesintiler olabilmesi 
Bunların dışında daha profesyonel ve güvenilir hosting hizmetlerinden yararlanmak, sitenizde kesinti olmaması ve yüksek güvenlik önlemlerinin sizin yerinize alınıp kontrol edilmesini sağlamak gibi nedenlerle kurumsal firmalardan hizmet almanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede uzun süre emek harcadığınız web sitenizi sorunsuz ve kesintisiz kullanmaya devam edebilirsiniz. Üstelik hosting hizmet ücretleri oldukça düşük fiyatlara çok sayıda avantaj sağlayan ve daha düşük fiyatlara ihtiyaç duymayı gerektirmeyecek düzeyde olan hizmetlerdir.

Diğer hizmetlerimiz’den yararlanmak için https://www.aysima.com/ ‘ adresinden yararlanabilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum