En İyi Nargile Kömürü Özellikleri Nasıl Olmalıdır ?

Nargilenin içimini güzel hale getirmek için önemli unsurlardan biri de nargile kömürünü doğru seçmektir.

En İyi Nargile Kömürü Özellikleri Nasıl Olmalıdır ?
Editör: Karamanca
26 Kasım 2023 - 11:45




Bu içeriğimizde iyi bir nargile kömürü hangi özellikleri sergiler, tercih edebileceğiniz piyasadaki en iyi nargile kömürü markaları nelerdir ve bunları nereden temin edebilirsiniz gibi konular hakkında bilgi vereceğiz.
 

En İyi Nargile Kömürü Özellikleri

Nargile kömürleri genel olarak Hindistan cevizi kabuğu gibi tropikal ağaç kabuklarından üretilen özel bir kömür çeşididir. Ağaç kabuğunun düzgün şekli olan kömür formuna nasıl ulaştırıldığını merak edenler için öncelikle kömürün doğada nasıl oluştuğu bilgisini vermek gerekir. Uzun zaman içerisinde bitkilerin zamanla fosilleşip içlerinde doğal olarak bulunan Karbonun farklı kömür türlerini meydana getirdiği bilinir.

Nargile kömürlerinde ise doğal bir fosilleşme değil, endüstriyel bir işlem süreci söz konusudur ve iyi bir nargile kömürü yanarken normalde duyulan kötü kömür kokusuna sebebiyet vermez. Eğer işletmeniz için uzun süreli ve çoklu nargile kömürü alımı yapmayı planlıyorsanız farklı markalara ait ürünlerden numuneler isteyerek hangisinin sizin için daha iyi olacağına daha net karar verebilirsiniz.

 

Nargile Közü

Nargile içilirken kömür köz formunda kullanılır ve böylece tütünün aroması daha iyi hissedilir, içim daha keyifli hale gelir. Kalitesi kötü olan kömür nargilenin tadının kötü gelmesine, baş dönmesine, yanmaya, çarpıntıya ve daha da tehlikelisi karbonmonoksit zehirlenmesine yol açabilir. Bu nedenle nargile kömürü seçerken kesinlikle iyi bir marka tercih ettiğinizden emin olmalısınız.
Kaliteli bir nargile kömürünün közünün daha uzun süre yanacağını ve dayanıklılığının daha yüksek olduğunu da burada belirtelim.

Meşe Kömürü

Nargile kömürleri arasında en kaliteli olan türlerden biri karşımıza meşe kömürü olarak çıkmaktadır. Meşe kömürü zor yanar ve böylece közü uzun süre dayanıklı olur. Sık sönen kömür tadı arttırarak daha iyi bir içim keyfi sunacaktır.

Küba Kömürü (Marabu Ağacı)

Marabu ağacının kabuğundan yapılan bir odun kömürü türü olan nargile kömürü, Küba kömürü olarak da bilinir. Uzun süre boyunca yanan, sertliği sayesinde maşa ile rahatlıkla hareket ettirilebilen ve kolayca dağılıp bozulmayan Küba kömürünü yakarken etrafına kıvılcım saçmasından dolayı dikkatli olmak gerekir. Oldukça doğal ve lezzetli bir nargile keyfi sunan bu kömür nargile kafelerde sıklıkla tercih edilmektedir.

En İyi Nargile Kömürü Markaları

Türkiye’de bulunan en iyi ve en kaliteli nargile kömürlerinden bazılarının markaları şu şekildedir;Bu markaların kömürlerinin özelliklerini SBB Nargile online alışveriş mağazasından inceleyebilir ve dilediğiniz ürünü Türkiye’nin dört bir yanına sipariş edebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum