Balkaya Köyü'nde Pakistanlılar Kaçak Kazıda Yakalandı

Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Balkaya köyünde kaçak kazı yapan şahıslar suçüstü yakalandı..

Balkaya Köyü'nde Pakistanlılar Kaçak Kazıda Yakalandı
Editör: Karamanca
06 Nisan 2017 - 14:51




Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Balkaya köyünde kaçak kazı yapan şahıslar suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Vize ilçesinin Balkaya köyü girişinde 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan ve Kırklareli Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun 20.01.2016 tarihli 2901 kararı ile anıt olarak tescil edilen kayaya oyma mağarada kaçak kazı yapıldığı bilgisini alan jandarma ekipleri harekete geçti. Bölgeye giden jandarma ekipleri, E.Ö. ile birlikte Pakistan uyruklu V.K., T.A., T.C., ve M.Y. isimli şahısları kaçak kazı malzemeleri ile yakaladı. Şahıslar olay yerinde verdikleri ifadelerinde, Balkaya köyüne A.A. isimli şahsın aracıyla geldiklerini, şahsın kendilerini Balkaya Kıyıköy yolu üzerinde beklediklerini söyledi.


Ekipler A.A. isimli şahsı olay yerine 1.5 kilometre mesafede aracın içinde beklerken yakaladı. Jandarma ekipleri araç sahibi A.A.’ya para cezası uyguladı.


Olay yerinde yapılan incelemede mağara içerisinde 1.30 santimetre derinliğinde 200 santimetre genişliğinde çukur kazıldığı tespit edildi. Pakistan uyruklu şahısların pasaportlarının olmadığı, yurda kaçak yollardan girdiği tespit edilip, her birine 6458 sayılı kanun gereği 2 bin 507 idari yaptırım uygulandı.


Yabancı uyruklu şahıslar, işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum