Araç Alıp Satmanın En Güvenilir Yolu

2003 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren vasitam.com sıfır ve ikinci el araç alım satımı yapmak isteyen kişileri bir araya getiren kaliteli ve güvenilir bir platform olarak ön plana çıkmaktadır.

Araç Alıp Satmanın En Güvenilir Yolu
Editör: Karamanca
25 Haziran 2021 - 12:58 - Güncelleme: 25 Haziran 2021 - 13:00




Birçok farklı hizmetin bir arada sunulduğu Vasıtam üyelerine yedek parça, aksesuar, lastik ve jant alım satımı imkanı da sunmaktadır. Aynı zamanda Vasıtam üzerinden kullanıcılar zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası işlemlerini de gerçekleştirebilmektedirler.

Araç sahibi olan bir kişinin tüm ihtiyaçlarını giderebileceği bir platform olan Vasıtam müşteri memnuniyeti odaklı bir marka olup kaliteye ve güvenilirliğe üst düzeyde önem verir. Araç satın almak isteyen kişiler Vasıtam’ın markaya, bütçeye ya da kategoriye göre filtreleme özelliklerinden yararlanarak diledikleri araca en kısa sürede erişebilirler. Araç satışı yapmak isteyen kişiler araç satış ilanlarını yalnızca 90 saniye içerisinde hazırlayıp yayınlayabilecekleri gibi ruhsat seri ve sıra no gibi opsiyonel bilgileri araç satış ilanına ekleyerek araçlarının güvenli ilan kategorisine alınmasını ve daha fazla görüntülenmesi avantajını da değerlendirebilirler.

Araç satın alan kişiler araçlarının zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası işlemlerini Vasıtam üzerinden yaptırabilirler. Vasıtam aracılığıyla 20’den fazla sigorta şirketinden teklif alabilir, araçları ve bütçeleri için en uygun teklifleri seçerek peşin ya da taksitle ödeme imkanından faydalanabilirler.

En Kaliteli ve Güvenilir Hizmetler Vasıtam’da

Vasıtam aynı zamanda kullanıcılarına orijinal, tedarikçi ya da yetkili distribütör firmalardan temin edilen garanti belgeli ve faturalı olarak satışa sunulan yedek parça, aksesuar, jant ve lastik gibi ürünleri en uygun fiyatlarla satın alma imkanı da sağlamaktadır.

vasitam.com kredi kartı ile yapılan alışverişlerde kullanıcıların güvenliğinin sağlanabilmesi için en iyi servis sağlayıcıları ve en son teknolojileri kullanmaktadır. Kullanıcıların kişisel bilgilerini girdiği her sayfada tarayıcının altında bir anahtar yer almakta ve bu anahtar tarayıcı aracılığıyla gönderilen bilgilerin üçüncü şahıslara karşı güvenliğinin sağlanacağının işareti olarak kabul edilmektedir. Vasıtam’dan yapılan alışverişlerin tümünde yüksek güvenlik standartları geçerli olup kullanıcılar EV SSL Güvenlik Sertifikası, 3D Secure servisleri ve McAfee Secure/PCI Compliance sayesinde güvenliklerini riske atmadan rahat bir şekilde alışveriş yapabilmektedirler. 

3D Secure kart kuruluşları tarafından online alışverişlerin güvenliğinin sağlanması amacıyla geliştirilmiş bir kimlik doğrulama sistemi olup internet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılan şifre ile kredi kartı onaylama işlemi olarak da tanımlanabilir. Visa için kullanılan uygulama “Verified by Visa”, Mastercard için kullanılan uygulama ise “SecureCode” olarak adlandırılır.

Aracınızı En Hızlı Nasıl Satabilirsiniz?

Araç satış ilanlarında pek çok kişi ilk olarak aracın fotoğraflarına baktığı için araç satım ilanları verilirken etkileyici fotoğraflar çekmeye özen gösterilmesi çok önemlidir Araç fotoğrafı çekmeden önce arabanın iyi görünmesi sağlanmalıdır. Bunun için ise ilk olarak aracın hem içinin hem dışının temiz ve düzenli olması sağlanmalıdır. En iyi görünümün elde edilebilmesi için fotoğraf çekimi yapılmadan önce araç iyice yıkanmalı, temizlenmeli, aracın iç kısmı toplanıp düzenli bir görünüme kavuşturulmaya dikkat edilmelidir.

Çekilen fotoğraflarda aracın ön plana çıkmasının sağlanması için fotoğraf düz bir arka planla parlak bir yerde çekilmeye özen gösterilmelidir. Arabanın yakınlarında fotoğrafa bakanların dikkatini çekecek başka şeylerin bulunmaması çok önemlidir. Arabanın etrafının dolaşılması ve her açıdan rahatlıkla fotoğraf çekilmesi için araç yeterli alana sahip bir yerde bulunmalı ve fotoğrafların gün ışığında çekilmesi konusunda dikkatli olunmalıdır. Fotoğraflar doğal bir yükseklikten çekilmeye özen gösterilmesi ve aracın yanında olan birinin bakabileceği açıdan alınması gerekliliği göz ardı edilmemelidir..

Araç satın almak isteyen potansiyel alıcılar aracın içinin ve dışının tam görünümünü merak ederler. Çekilen fotoğraflar araç içinin ve dışının tam görünmesini sağlayacak şekilde olmalıdır. Bunun için; köşeler, arka düz, ön düz, önemli noktaların yakın çekimi, yan profil, ön ve arka koltuklar, gösterge tablosu, motor kaputu, bagajın içerisi fotoğraflanmalıdır. Eğer araçta bir hasar varsa hasarlı bölgenin fotoğrafı net bir şekilde çekilmelidir. Cabrio araçların hem tavan açıkken hem de kapalıyken çekilen fotoğraflarına yer verilmelidir.

Aracınızı satılığa çıkarmadan önce her şeyin çalıştığından ve herhangi bir sorun olmadığından emin olun. Otomobilinizin ışıklardan sileceklere, hoparlörlere, klimaya ve içindeki ekranlara kadar tüm elektrik aksamının çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Lastiklerin iyi durumda olduğundan, tüm mekanik aksamın ve parçaların iyi çalıştığından emin olun.

En küçük bir sorunla dahi karşılaşılsa bu sorun giderilmelidir. Masrafı olan bir araç potansiyel alıcılar için cazip olmadığı gibi aynı zamanda alıcının çetin bir pazarlığa girişmesine de neden olabilmektedir. Potansiyel alıcılar için araçların geçmişinin teyit edilmesi ve arabanın bakımlarının eksiksiz yapıldığının bilinmesi çok önemlidir. Bu nedenle bunu kanıtlayabilecek evrakların hazır bulunması ve alıcı ile paylaşılması sağlıklı bir satış süreci yaşanmasını sağlayabilir.

Vasıtam’ı ziyaret etmek için : https://vasitam.com/  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum