MHP Teşkilatı'nın Mesudiye köy ziyareti

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı merkeze bağlı Mesudiye köyünü ziyaret ederek..

Reklam
Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı merkeze bağlı Mesudiye köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarete; İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel, il genel meclis üyeleri Adem Gök, Veli Ülküsever ve yöneticiler katıldı.

Kış akşamlarının köy sakinleriyle bir araya gelmek adına en uygun zamanlar olduğunu söyleyen Başkan Ünüvar, ‘’Yaz aylarını yoğun iş temposuyla geçiren köylümüz, kış aylarında adeta köyün toplanma merkezi olan kahvehanelerde bir araya geliyor. Bazen dertlerin, bazen sevinçlerin paylaşıldığı bu ortam aynı zamanda futboldan kültür-sanata, bürokrasiden siyasete kadar bilgi alış verişinin yapıldığı mekânlar oluyor. Güncel konuların herkes tarafından cesurca ve samimi bir şekilde yorumlandığı bu ortamlar yerel siyaset açısından da önemli bir veri kaynağı. Bu kaynak periyodik görüşme ve sürekli iletişim sağlandığı takdirde hizmete de siyasete de istikamet verir’’dedi. Yerine göre bol hararetli, heyecanlı ve sıcak sohbetlerin yapıldığı kış akşamlarını bir araya gelme açısından fırsata çevirmek istediklerini belirten Başkan Ünüvar Mesudiye köyü ziyaretine dair açıklamasında;

‘’Mevsim şartları itibariyle gittiğimiz köylerde arazideki işlerin bitmesinden dolayı daha fazla hemşerimizle bir araya gelme şansı buluyoruz. Yerelde yaptığımız saha çalışmalarının geri dönüşlerini almak ve ülke gündemini köylümüzün nasıl yorumladığı öğrenmek noktasında daha fazla bilgi sahibi oluyoruz. Gelecek sezonun planlamasını bu mevsimde yapan köylümüzden, geçirdiği sezonun bir anlamda Z raporunu alıyoruz. Yıl boyu emek verdiği mısırın satış safhasında fiyat dengesizliği nedeniyle yetiştiricisine beklediği katkıyı yapmadığını söyleyen Mesudiye köylümüz, girdi maliyetlerinde de ziraatla uğraşan hemen hemen her köylümüz gibi gübre, elektrik ve yakıt konularında dertli. Öte yandan köyde önemli bir üretim kalemi olan domatesin çok ciddi pazar sıkıntısı bulunuyor. Bu durumun farkında olan meyve suyu fabrikalarının da çok düşük fiyat biçmesi sonucu, Mesudiye köyümüzde tonlarca domatesin paraya dönüşmemesi ve çürüyerek telef olması köylümüzü çıkmaza sokmuş durumda.

Yaz aylarını bu ve benzeri sıkıntılarla geçiren Mesudiye köylümüzün kışın da çamur derdi var. Köyün içindeki toprak yollar yağış nedeniyle çamur içerisinde. Daha önceden talep edilmesine karşın bir türlü kilitli taş döşeme işlemi gerçekleştirilmemiş. Kente bu kadar yakın mesafede olmasına karşın, yürürken elbisesinin paçalarını katlayan birilerini görmek üzüntü verici bir durum. Köylerimize hizmet götürürken geniş düşünmeye, hizmet ve yatırım kurumları arasında doğru koordinasyonu sağlamaya dikkat etmeliyiz. Bu koordinasyonu sağlayamadığımız takdirde hali hazırda yapılan hizmetlerin de verimliliği tam olmaz. Nitekim Mesudiye köyüne gelen Konya-Karaman yolu başlı başına güzel bir hizmet iken, o karayoluna birkaç kilometrelik mesafedeki Mesudiye köyünde sokakların çamur olması hizmette koordinasyon eksikliğidir. Her iki meclis üyemiz, Mesudiye köyü sokaklarının çamurdan kurtulması adına konuyu il genel meclisine taşıyacaklar. Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı olarak vatandaşa hizmette tıkanıklıkların giderilmesi, çalışmaların verimlilik ve hız kazanması adına üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz’’ diye söyledi.