HDP'yi ziyaret eden Karamanlılar yürekleri sızlattı

ABONE OL

Aralarında ilçe kent konsey başkanının babasının da yer aldığı Karamanlı heyetin HDP ziyareti yürekleri sızlattı..

Reklam
Reklam

Karaman'da Karalgazi Köyü civarına yapılması planlanan mermer ocağı için geçtiğimiz aylarda eylem yapan köylülerin Ocak Ayı'nda HDP'yi ziyaret ettikleri ortaya çıktı.

Alınan bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda köylerine mermer ocağı yapılmaması için eylem yapan Karalgazi köylüleri T. B. M. M.'de HDP grup başkanvekili Saruhan Oluç ile görüştü. Kazımkarabekir bağımsız il genel meclisi üyesi adayı Hayri Ay öncülüğündeki Karaman heyetinin, PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olarak görülen HDP'den destek istemesi kentte şok etkisi yarattı.

Heyetin Ak Parti, MHP ve CHP ile Ocak ayında yaptığı görüşmeler sonrası her partiden konuyla ilgili destek sözü almasına karşın ne maksatla HDP'yi ziyaret ederek hatıra fotoğrafı verdiği merak konusu oldu. Aynı zamanda Kazımkarabekir Kent Konseyi Başkanı Dolun Ay'ın babası olan Hayri Ay ve beraberindekilere tepkiler çığ gibi büyüyor. Sosyal medyada, ''Paşa memleketine yakışmadı'' ve ''Kazımkarabekir Paşa'nın kemiklerini sızlattınız'' şeklinde yorumlar yapılırken, bazı vatandaşlar da ''Bu Hayri Ay'ın oğlu hala kent konseyi başkanı olarak kalacak mı?, hepinize yazıklar olsun'' şeklinde tepki gösterdiler.

Ziyaretin fotoğrafı HDP'nin resmi sayfasında, ''Karaman Karalgazi köyünde yaşayan yurttaşlar köylerine mermer ocağı yapılmasını istemiyor. Sularına, Tarım arazilerine, yaşam alanlarına sahip çıkmak için T.B.M.M'ye gelen Karalgazililer, grup başkan vekilimiz Saruhan Oluç'a sorunlarını anlattı'' notu ile paylaşıldı.

''Karamanlı'nın HDP'den ne talebi olabilir, ne isteyebilir, ne için ziyaret eder, maksadı, yapmak istediği nedir. Kimlere mesaj vermek istemektedir bu ziyareti gerçekleştirenler?'' şeklindeki sorular vatandaşlar tarafından cevap bekliyor.




 

hayri ay dolun ay kazımkarabekir hayri ay