Karaman'da 22 mal sahibi soyulduğunu Jandarma'dan öğrendi

Karaman'da 31 ayrı noktadan hırsızlık yapan şahıslar Jandarma'nın başarılı operasyonu ile..

Karaman'da 22 mal sahibi soyulduğunu Jandarma'dan öğrendi
Editör: Karamanca
31 Ocak 2019 - 13:44




Karaman'da 31 ayrı noktadan hırsızlık yapan şahıslar Jandarma'nın başarılı operasyonu ile geçtiğimiz günlerde yakalandı. Cezaevine gönderilen şahısların gerçekleştirdikleri birçok hırsızlıktan mal sahiplerinin haberdar olmadığı ortaya çıktı.

Olay

Edinilen bilgiye göre, Karaman merkez ve ilçelerde artan hırsızlık olayları üzerine Karaman İl Jandarma Komutanlığı ekipleri titiz bir çalışma yürüttü. Çok sayıda mobese kaydını inceleyen Jandarma, hırsızlık olaylarının yaşandığı adreslerde parmak izi çalışması yaptı. Elde edilen verilen ışığında hepsi Mersin'in Gülnar ilçesi nüfusuna kayıtlı olmak üzere; 33 yaşındaki M. G., 30 yaşındaki M. B. ve 34 yaşındaki R. B. şüpheli olarak teknik ve fiziki takip edildi.

Yeterli veriye ulaşan Jandarma operasyon başlatarak şahısların ev ve eklentilerinde Cumhuriyet Savcılığın'dan alınan izinle arama yaptı. Yapılan aramalarda; 7 av tüfeği, 3 tabanca, elektrikli iş aletleri, tarım aletleri, akü, jenaratör, inşaat malzemeleri, beyaz eşya ve enerji nakil hatlarından kesilmiş kablo ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların Jandarma merkezindeki sorgularında; Karaman merkezinde 14, Kazımkarabekir ilçesinde de 17 olmak üzere 31 faili meçhul hırsızlık olayının failleri oldukları tespit edildi.

Mal Sahiplerinin Haberi Yok

Jandarma sorgusunda hırsızlıkları tespit edilen şahıslar, yer tespiti için olayların yaşandığı bölgeye götürüldü. Hırsızlık şüphelileri eşliğinde yapılan yer tespitinde, meydana gelen 31 hırsızlık olayında 22'sinden mal sahiplerinin henüz haberi olmadığı ortaya çıktı. Jandarma'da işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen şahıslardan M. G. ve M. B. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Karaman M tipi kapalı cezaevine gönderildi. Mahkeme R. B.'nin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

karaman hırsızlık

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum