Medicana Konya Hastanesi'nde Kanserle İlgili Toplantı

Medicana Konya Hastanesi’nde “2016 Yılı 1. Kanser Danışma Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi..

Medicana Konya Hastanesi'nde Kanserle İlgili Toplantı
Editör: Karamanca
25 Mayıs 2016 - 13:45




Medicana Konya Hastanesi’nde “2016 Yılı 1. Kanser Danışma Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi.
Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2016 Yılı 1. Kanser Danışma Kurulu Toplantısı’na Medicana Konya Hastanesi ev sahipliği yaptı. Toplantıya Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Fındık, Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Dr. Seyfettin Abuoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uzm. Dr. Gökhan Gül, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Başkanı Dr. Seyit Karaca, Medicana Konya Hastanesi İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Tunç Güler ile ilgili hastane yöneticileri ve uzmanları katıldı.
Toplantıda Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Serkan Fındık, Konya adına yılda 2 defa düzenlenmesi gereken il kanser danışma kurulu toplantısını Medicana Konya Hastanesi’nde düzenlediklerini söyleyerek, “Burada hem kamudan, hem özelden ilgili hastane yöneticilerimiz ve ilgili branşlardaki uzmanlarımızla birlikte güzel bir toplantı gerçekleştirdik. İlimizde yakın zaman içerisinde basına lanse edilmiş iki tane Türkiye birinciliği mevcut. Kanser tarama oranlarındaki artış ve kanser tarama kayıtçılığı ile alakalı iki tane Türkiye birinciliği mevcut. Bu mevcudiyetle birlikte ilgili hastane yöneticilerimiz nezdinde onlara teşekkür etme imkanı bulduk. İlimizde geri kalmış bundan sonra belki de daha iyi ilerlemesi gereken diğer tarama programlarıyla ilgili onların da görüşlerini almak üzere böyle bir toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantı içerisinde çok güzel örneklemeler oldu” dedi.
Toplantıda Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Dr. Seyfettin Abuoğlu, katılımcılara kanser taramaları hakkında sunum gerçekleştirdi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum