Yeşildere Barajı'nda umut veren canlanma

Editör: Karamanca
02 Şubat 2026 - 07:00 - Güncelleme: 02 Şubat 2026 - 07:06
Karaman'ın geçtiğimiz dönemde içme suyu ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Yeşildere Barajı, kurak geçen mevsim nedeniyle kurumuş, kentte sık sık yaşanan su kesintileri vatandaşları endişelendirmişti. Ancak son günlerde yaşanan gelişmeler, hem baraj hem de Karaman için yeniden umut oldu.

Kış mevsiminde beklenen düzeyde yağış alınamamasına rağmen, aralıklarla yağan yağmur ve yüksek kesimlere düşen karın erimeye başlamasıyla birlikte Yeşildere Barajı'nı besleyen dere adeta yeniden canlandı. Debisi gözle görülür şekilde artan derede, baraja doğru su girişinin hızlanması dikkat çekti. Bu gelişmeyle birlikte barajın belirli bölümlerinde su birikintileri oluşmaya başladı.

Uzun süredir su sıkıntısıyla mücadele eden Karaman'da, bu hareketlilik vatandaşlar arasında sevinçle karşılandı. Yağışların devam etmesi halinde barajın belli bir doluluk seviyelerine yeniden ulaşabileceğini dile getiren vatandaşlar, su kesintilerinin sona ermesini umut ediyor.

Baraja su girişini görüntüleyen bazı vatandaşlar ise yaşanan bu canlanmayı cep telefonlarıyla kayda alarak sosyal medya hesaplarından paylaştı. Paylaşımlarda, ''Yeşildere yeniden nefes alıyor'' yorumları öne çıkarken, yağmur ve kar yağışının artması yönündeki temenniler dikkat çekti.

ibrala barajı

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum