Veysel Göktekin: ''Özellikle bu süreçte ölçülü olalım''

Yıllardır Karamanlıların haber alma ve yayın akışını takip etme noktasındaki ihtiyacını karşılayan 'Karaman Son Dakika' grubu kurucusu Veysel Göktekin, yazılı açıklama yaptı.

Veysel Göktekin: ''Özellikle bu süreçte ölçülü olalım''
Editör: Karamanca
08 Aralık 2023 - 16:33 - Güncelleme: 08 Aralık 2023 - 17:33




Grubun, kurulduğu günden bu yana sürekli büyüyenbir grafik çizdiğini belirten Göktekin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''2017 yılında sosyal medya facebook üzerinden kurduğum Karaman Son Dakika Haber Siteleri Platformu grubu, 63 bin üyeyi geçti.

KARAMAN SON DAKİKA grubunu kurduğumdan itibaren desteğini esirgemeyen haber sitelerimize, grup yöneticilerimize, Öncelikle, fikirleriyle ve enerjisiyle, görüşleriyle eleştirileriyle desteklerini her zaman hissettiren, dostluklarıyla güç veren, fikir alışverişleriyle grubumuza katkılar katkı sağlayan üyelerimize çok teşekkür ediyorum.

Şu bir gerçek ki, grubumuz, Karaman’da internet gazeteciliği yapan haber sitelerinin haberlerini yayınlayarak Karaman son dakika haberleri ile adından sık sık söz ettir oldu.

2017 yılından beri faaliyet gösteren KARAMAN SON DAKİKA grubunda paylaşım yapan haber sitelerinin tıklanma sayısını da büyük ölçüde artırıyor. Grubun kurucusu ve gazetecilik mesleğinden geldiğim için, Karaman’da online yayın yapan haber sitelerini grubumuza üye yaptım. Basın mensubu üyelerimizi grupta direk onaysız paylaşım yapmaları için modiratör yaptık. Site üzerinden yayın yapmanın ciddi bir avantajı olduğunun bilincinde olan haber sitelerinin yöneticileri haber sitelerinde yayınladıkları haberlerini, son dakika ve güncel gelişmeleri anlık olarak manşetlerine taşıyarak, grubumuz üyelerine ve okuyucularına sunmaktalar. Grubumuzda paylaşılan haberler ve yazılar daha çok tıklanarak haber sitelerinin tıklanma sayısını artırmıştır. Yerel haber sitelerimizin bir çoğu geniş konu başlıkları ve alanında uzmanlardan oluşan köşe yazarları ile dikkat çekmektedir. Grubumuz, Karaman’da en çok takip edilen sosyal medya platformlarının ilk sıralarında yer almaktadır.. Grubumuzda haber sitelerimiz aracılığı ile günlük ve anlık haberlerin yanı sıra spor, kültürel ve siyasi gelişmeler gibi birçok konu üzerinden içerikler bulabilirsiniz. Sizlerle paylaştığımız haber siteleri ve diğer tüm sitelere ve gazetelere, KARAMAN SONDAKİKA HABER SİTELERİ PLATFORMU aracılığıyla tek bir adreste bulup, dilediğiniz gibi okuyabilirsiniz.

Öncelikle belirteyim ki, bu grubumuzun asıl misyonu, öncelikli olarak yerel haber sitelerimizin Türkiye'de ve dünyada yer alan son dakika haberleri, son dakika özel haber ve gelişmelere yer vermektir.

Önemli bulduğumuz diğer yazı ve paylaşımlara da zaman zaman yer veriyoruz.

Grupta yapılan bazı paylaşım ve yorumlar zaman zaman gönül kırgınlıklarına neden olabiliyor. Bazı grup üyelerimiz ağzına geleni yazıyor, küfürler hakaretler havada uçuşuyor. Bu tür yazı ve yorumlara asla müsaade etmiyorum. Gördüğüm an siliyorum bu tür grup üyelerini de grubumuzdan çıkartıyoruz.

Küfür hakaret olmadıkça da normal yazı ve yorumlara pek te müdahale etmiyoruz. Bazı yazı ve yorumlara etki-tepki olabilir, herkes aynı düşünemez, siyasi bir paylaşımları herkes olumlu karşılayamaz, yapılan siyasi bir paylaşım ve yorumların mutlaka karşıtları da olacak. Tek bir doğru olmaz. Herkesin kendi doğrusu var ki önemli olan herkesin birbirinin doğrusundan öğreneceği kanal ve yolları açmak. Sosyal medya buna hizmet ederse amenna, öbür türlü herkes kendi çöplüğünde öter ki bu grup da herkesin çöplüğü değil.

Değerli dostlar, sosyal medya fikir alış verişi için olmalıdır ve bunun için vardır. Birbirimizin gözüne parmağımızı sokarak birbirimize bir şey anlatamayız.

Her insanın kendine göre bir görüşü fikri var, bir paylaşıma karşı eleştirinin sonucunda da tabi ki eleştirilebilirsin. Bunu da son derece tabiî karşılamalı.

Karaman Son Dakika grubumuzda yazılan yazıları, yapılan yorumları mümkün olduğunca yayınlamaya çalışıyorum. Yayınlamakta beis görmediğim yorumlar genellikle ilmî ve edep dairesi içinde olan yorumlar oluyor. Bu yorumlar ve eleştirilerin faydalı olacağı düşüncesindeyim. Bu tür yorum ve yazıları önemsiyor, emek veren dostlarıma teşekkür ediyorum. Sizlerin yorumlarınızı önemsediğimi bilmenizi istiyorum. Tekrar edeyim; Önemsediğim yorumlar ilmî, edep dairesi içindeki yorumlardır.

Böylesi yorumlara her zaman açığım. Gelelim onaylamadığım ve yayınlanmasına müsaade etmediğimiz yorumlara; Elbette yapılan her yorumu, yazıyı, paylaşımı grupta paylaştırmıyoruz ve geri çeviriyoruz. Aklı başında herkes bunu normal karşılamalıdır. Bu yorumlar genellikle hakaret içeren ve edepsiz yorumlardır. Sizlerden ricâm yorum yaparken lütfen birilerine hakaret etmeyin. Bu birileri ben de olabilirim, pek çok seveni bulunan insanlar da olabilir. Beni de, diğer insanları da eleştirmeye hakkınız var; ancak insanlara ve devletin kurumlarına hakaret etme hakkınız yok. Kendimize yapılmasını istemediğimiz şeyleri başkalarına yapmayalım. Özellikle şu seçim sürecinde ölçülü olalım.''

YORUMLAR

  • 0 Yorum