Sgd'dan Bürokrasiye Veryansın

Siirt Gazeteciler Derneği (SGD) Başkanı Atilla Durak, hükümetin büyük destek verdiği basın emekçilerinin konut edinmesi kapsamında Siirt’te üyelerine yönelik konut yapılması için girişimde bulunmalarına rağmen 2 yılı aşkındır bazı işgüzar müdürlerin bürokratik engellemelerini aşamadıklarından yakındı

Sgd'dan Bürokrasiye Veryansın
Editör: Karamanca
13 Aralık 2015 - 16:30




Siirt Gazeteciler Derneği (SGD) Başkanı Atilla Durak, hükümetin büyük destek verdiği basın emekçilerinin konut edinmesi kapsamında Siirt’te üyelerine yönelik konut yapılması için girişimde bulunmalarına rağmen 2 yılı aşkındır bazı işgüzar müdürlerin bürokratik engellemelerini aşamadıklarından yakındı.
Basın mensuplarını zor durumdan kurtarmak için 2014 yılında Siirt Gazeteciler Derneği öncülüğünde basın sitesi yapımı için girişimde bulunduklarını aktaran Durak, birçok illerden önce girişimde bulunmasına rağmen maalesef bürokrasiyi aşamadıklarına sitem etti. Siirt bürokrasisinde halen eski Türkiye anlayışının devam ettiğini dile getiren Durak, "Ak Parti hükümeti ile Türkiye’de dar gelirli, emekli ve emekçi kesimine yönelik ’konut edindirme’ ile ciddi hizmet ve desteklemeler yapıldı. Biz de bu desteklerden yola çıkarak Türkiye’de birçok il gibi basın sitesi kurulması için girişimde bulunduk. Ama ne yazık ki bizden çok sonra konut yapımına başlayan kentlerde gerekli altyapı çalışmaları yaparak bunları hızla bitirirken Siirt’te ise biz bir türlü gerekli kolaylığı göremedik. Sorun bu kez Ankara’da değil, yerel bürokrasiden kaynaklanıyor. Arsa talebimiz yaklaşık 2 yıla aşkın bir süredir devam ediyor. Bu sorun burada kurumların işlerini ne kadar kulak arkası yapıp işgüzarlık etmesinden kaynaklanıyor. İlimizde yerel bürokrasi ve kurumların ağır işleyen çalışma programları, bugün bile bazı kurumlar tarafından yapılan projeler 10 yıl öncesinin yatırım programında yer alan çalışmalardır. Yapılan çalışmalar düşünülen hedefler hep öteleniyor. Yani bugün ki yerel bürokrasisi eski Türkiye anlayışından pek de uzak değil" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum