Şeyh Nazım Kıbrısi'nin Nemrut'u hatırlattığı virüs Korona mı?

Dünya’nın çeşitli ülkelerinde müritleri olan ve 2014 yılında vefat eden Şeyh Nazım Kıbrısi’nin hayattayken yaptığı bazı konuşmalarda Koronavirüsü işaret ettiği öne sürüldü.

Şeyh Nazım Kıbrısi'nin Nemrut'u hatırlattığı virüs Korona mı?
Editör: Karamanca
30 Mart 2020 - 23:49




Dünya’nın çeşitli ülkelerinde müritleri olan ve 2014 yılında vefat eden Şeyh Nazım Kıbrısi’nin hayattayken yaptığı bazı konuşmalarda Koronavirüsü işaret ettiği öne sürüldü. Tasavvuf camiasında Nazım Kıbrısi, Şeyh Nazım veya Mevlana Nazım El-Hakkani isimleri ile anılan Kıbrisi’nin o konuşmaları şu günlerde sosyal medyanın ilgi odağı haline geldi. Birçok kullanıcı tarafından paylaşılan video iki kısımdan oluşuyor. Birleştirilerek yayımlanan videonun ilk kısmında Şeyh Kıbrısi;

‘’Vaktin sahibi (Mehdi A.S.) geliyor. Peygamber Efendimizin (S. A. V.) talimatıdır, ‘Evine girip kapısını kapayan el-emandadır’. Evini kapa, evinde dur, sokaklarda dolaşmasınlar. İstanbul’da olanlar İstanbul’dan çıksınlar yerlerine (Şehirlerine-Memleketlerine), Türkiye’de olanlar Türkiye’den çıksınlar yerlerine. Değilse kendilerini helak ederler. 6 ay içinde olacak. Onun için burada Avrupalı, Amerikalı bilmem neli lüzum etmez kimse gelmesin. Tatildir. Ta Kurban Bayramı’na kadar’’ şeklinde konuşuyor.

Videonun devamında yani ikinci kısımda ise, ‘’Daha Çin’de başladı, haşa ‘Allah yok’ diyenleri yok edecek tecelli geldi şimdi. Ya akıllarını başlarına alacaklar, yahut ceset torbalarının içerisinde cesetler böyle tepe gibi yığılır. Uzaktan yakarlar ki, mikrobu gelmesin. Ne kadar yaksalar da o geleceği yeri bilir. Sivrisineğin Nemrut’u bildiği gibi de burnunda girdi. Bu mikropta burnundan ağzından girer. Ciğerleri bitirir. Vücut olduğu gibi hareketten kesilir’’ diye konuşuyor. Kıbrısi’nin konuşmasında bahsettiği virüsün ağız ve burundan gireceğini söylemesi akıllara koronavirüsü getirdi.

İşte O video



Şeyh Nazım Kıbrısi kimdir

Muhammed Nazım Adil Kıbrısi 1922 yılında Kıbrıs’ın Larnaka şehrinde doğdu. Anne tarafından Mevleviliğin kurucusu Mevlana Celaleddin Rumi’nin, Baba tarafından ise Kadiriliğin kurucusu Abdulkadir Geylani’nin soyundan geldiği söylenir. 1940 yılında İstanbul'da Kimya Fakültesini okudu. İstanbul'da bulunduğu dönem içerisinde Nakşibendi şeyhi Süleyman Erzurumi'ye bağlandı. Bir müddet kaldıktan sonra şeyhinin müsadesi ve talimatı ile Şam'a gidip Şeyh Abdullah Dağıstani'ye bağlanarak onun mânevi terbiyesine girdi. Şeyh Abdullah Dağıstani'nin emri ile insanlara tasavuf terbiyesini vermeye başladı. 1973'de Şeyh'inin vefatı ile onun yerine geçti. 2011'de oğlu Mehmet Adil Efendi'nin, kendi yerine geçip, silsileyi devam ettireceğini ilan etti. 1941'de evlendiği Hacı Emine Hanım ile olan evliliğinden dört çocuğu bulunmaktadır. Türkçe, Arapça, İngilizce ve Kıbrıs Rumcası olmak üzere dört dil bilmektedir.

Arapça ezan hassasiyeti

Ezanın Arapça olarak okunmasının yasaklandığı yıllarda Kıbrıs'a geri geldiği ilk gün şerefeye çıkıp ezanı Arapça olarak okumuş ve bunun üzerine bir hafta hapis cezası yatmıştır. Serbest bırakılınca Lefkoşa'nın en büyük camii Selimiye'nin şerefesine çıkıp tekrar Arapça olarak ezan okumuş, bunun üzerine kendisine dava açılmıştır. Davayı beklerken Lefkoşa'nın köylerini gezip Arapça olarak ezan okumaya devam etmiştir. Hakkında 114 dava aynı zaman diliminde açılmış ve 100 yılı aşan süre hapis cezası gündeme gelmiştir. Davaların okunma gününe yakın, Adnan Menderes döneminde, TBMM'nin ezanın Arapça lafız ile okunmasını serbest bırakması üzere hakkındaki davalar düşmüştür.


YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Sinen günes
    4 yıl önce
    Seyh nazim ajandir vatikan ve ingiltere ile calisir.. kendileri reptilienlere aittir...bu virüs 2003 de hazirlandi. Kendileri bilgileri iliminatiden aliyor..vampirdir...