Mide bulandıran görüntülerin ardından harekete geçiliyor

Editör: Karamanca
26 Mart 2024 - 16:53 - Güncelleme: 26 Mart 2024 - 16:55




Karaman Belediyesi’ne ait Ongun A.Ş. bünyesinde hazırlanan ve adına ‘Pestelma’ denilen lokumların paketleme videosu her kesimden tepki çekti.

Hijyenden uzak ve sağlıksız koşullarda hazırlandığı anlaşılan ürünün görüntüleri vatandaşları hayal kırıklığına uğrattı. Belediye yönetiminin tesis ortamında üretildiğini söyleyerek vatandaşlara dağıttığı lokumları birçok vatandaş tüketmişti. Videodaki görüntülerin, Savaş Kalaycı’nın söylemleriyle örtüşmediğini belirten vatandaşlar sosyal medya üzerinden tepkilerini paylaştı.

Kalaycı’nın kapı kapı dağıtımını yaptırdığı lokumların, gıda üretimi yapılacak yerlerde sağlanması gereken kriterlere uygun olmadığı anlaşıldı. Bazı personellerin bone kullanmadan, eldivensiz ve sigara içerek lokumları paketlediği ortaya çıkınca vatandaşlar Tarım İl Müdürlüğü’nü göreve davet etti.

Çok sayıda Karamanlının, konudan şikâyetçi olması üzerine müdürlüğün konuyla ilgili inceleme başlatacağı öğrenildi. Öte yandan, dün akşam saatlerinde haber sitemizin yayımladığı video haber üzerine Ongun’da bir toplantı yapıldığı ve görüntülerle ilgili sosyal medyada algıyı değiştirmeye yönelik paylaşımlar yapılması kararı alındığı bilgi edinildi.

Yapılan toplantıda; Pestelma ile ilgili çıkan haberlere karşılık, ‘’Bu görüntüler, şirketin ürüne dair ar-ge çalışması kapsamında, deneme üretimi yapıldığı sırada çekilmiş görüntülerdir. Biz bu ürünleri dağıtmadık, kendimiz tükettik’’ şeklinde, akıldan uzak yorumlar yapılması kararlaştırıldı. Fakat bu tarz yorumlara karşılık vatandaşlardan da, ‘’Lokumu üretmeden içine koyacağınız sandıkları mı ürettiniz’’ şeklinde cevaplar gelince, belediye yönetiminin istemediği bir durum ortaya çıktı.

Lokumların sağlıksız koşullardan geçerek hazırlanışının eleştirilmesinin yanı sıra; Savaş Kalaycı’nın, kermese hazırlanan kadınları andıran bir ortamı, tüm şehre ‘’Fabrika, Tesis’’ diye yutturması, yalancılık olarak yorumlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum