Mahmut Ünüvar: ''OSB'yi kaderiyle baş başa bırakamayız''

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili adayı Mahmut Ünüvar, ‘’Binlerce hemşehrimizin ekmeğini kazandığı Organize Sanayi Bölgesi’ni kaderiyle baş başa bırakamayız’’ dedi.

Mahmut Ünüvar: ''OSB'yi kaderiyle baş başa bırakamayız''
Editör: Karamanca
12 Nisan 2023 - 11:00 - Güncelleme: 20 Nisan 2023 - 11:40




Mahmut Ünüvar, kendisinin de üyesi olduğu OSB Müdürlüğü’nü ziyaret ederek Yönetim Kurulu ve sanayicilerle bir araya geldi. Karaman OSB’nin önemini belirten Ünüvar, ‘’Ülkemizin en çok nüfusa sahip 10 ilinden 6’sının merkezinde olan Karaman OSB, 3 saat içinde kara ve demiryolu kullanmak sureti ile 15 milyon kişiye ulaşabilme imkânı sunuyor. Mersin Limanına 2 saatlik mesafesi bulunan Karaman OSB, 140’dan fazla ülkeye ihracat yapıp, binlerce hemşehrimize iş imkânı sağlıyor’’ dedi.

Bölgenin kaderiyle baş başa bırakılamayacak kadar önemli olduğunu vurgulayan Ünüvar;

‘’Organize Sanayi Bölgemiz, sanayicilerimizin ve müdürlük personelinin özverili çalışmaları neticesinde birçok işin üstesinden geliyor. Fakat bazı ihtiyaç veya sıkıntılar var ki bunlarla alakalı kamu desteğinin alınması gerekiyor. Örneğin; Gümrük Müdürlüğü’nün kendisine ait bir hizmet binası olmadığından 5 personel, işlerini buradan yürütmeye çalışıyor.

Acilen Ticaret bakanlığı ile iletişime geçilerek Gümrük Müdürlüğü, bağımsız bir binaya kavuşturulmalı. Öte yandan yaklaşık 11 milyon metrekare alanda kurulu olan OSB’nin genişletilmesi gerekiyor. Bunun için de bölgenin bitişiğindeki hazineye ait rezerv alanlar kullanılmalı. Böylelikle hem istenilen genişleme sağlanmış olur hem de alt yapı, elektrik ve doğalgaz entegrasyonu kolaylaşır ve süreç hızlanmış olur.


Ayrıca bu yeni alanın arıtma ihtiyacı da mevcut bölgede yapımı devam eden ve yılsonuna tamamlanması hedeflenen arıtma tesisinden karşılanacağından, 200 milyon gibi yeni bir maliyet harcanmamış olur. Son dönemde kaderine terk edildiği yönünde bilgiler aldığım bölgenin sıkıntıları, binlerce kişinin ekmek kapısı olması hasebiyle aslında şehrin sıkıntısıdır.

Seçim sonrası süreçte; Gümrük Müdürlüğü’ne bağımsız bir hizmet binası kazandırmak için Ticaret Bakanlığımızla, diğer taleplerin yerine gelmesi için de Sanayi Bakanlığımızla görüşmeler yapacağım. Sorunları bilen herkes bölgenin kamu desteği alabilmesi adına siyasi bir sahiplenmeye ihtiyaç duyduğunun farkında. Bu vesileyle OSB Müdürlüğümüz ve ilgili bakanlıklar arasında bir köprü olmaya gayret edecek, memleketimizin iftiharı sanayicilerimizi yalnız bırakmayacağım’’ şeklinde konuştu.


Ünüvar’ın ziyaretinden ve OSB işleyişiyle yakından ilgilenmesinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, yaklaşan genel seçimleri kast ederek; ‘’Hayırlısıysa, hayırlı olsun’’ ifadeleri kullandı. Ziyaretin ardından MHP İl Başkanı Durmuş Yıldızbaş ve yöneticilerin eşlik ettiği heyet, müdürlük çalışanları ile ayaküstü sohbet etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum