Lütfi Elvan Bombayı Patlattı; Dijital Gençlik ve Aile Bankası Geliyor

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Karamanlı Hemşerimiz Lütfi Elvan Seçim öncesi özellikle gençlerin ilgisini çekecek bombayı patlattı.

Lütfi Elvan Bombayı Patlattı; Dijital Gençlik ve Aile Bankası Geliyor
Editör: Karamanca
11 Nisan 2023 - 17:47




Gençlere evlilik, iş kurma, ve tarım desteğinin verileceğini aktaran Elvan ücretsiz internet ve vergisiz teknolojik cihaz desteklerinin de yolda olduğu müjdesini verdi. Elvan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

AİLE KORUMA KALKANI GELİYOR

Aile bazlı vatandaşlık maaşı vereceğiz. Belli bir gelir standardının altında kalan ailelere tamamlayıcı aile desteği verilecek. Ayrıca Aile koruma kalkanı programı hayata gececek.

Bu kapsamda ilk olarak ev hanımlarına emeklilik fırsatı tanıyacağız. Sigorta pirimlerinin üçte birini devlet olarak biz karşılayacağız. Bunun yanında her ailede mutlak bir çalışanın olmasını istiyoruz. Bir ailede herhangi bir çalışanı yoksa o aile bireyine özel sektörde iş verilmesi durumunda sigorta masrafını devlet karşılayacak. 

EVLENECEKLERE 150 BİN

Evlenmek isteyen gençlere 150 Bin TL iki yıl ödemesiz sonrasında 5 yılda taksitle ödeyecek faizsiz destek sağlayacağız. Maddi yetersizlik nedeniyle evlenemeyen gencimiz kalmayacak. Bu projenin kaynağı nereden diye soracaksınız. Dijital Gençlik ve Aile Bankası kurulacak. Bu destekler bu banka aracılığı ile sunulacak. Bu bankanın finansmanı Karadenizdeki doğalgaz gelirlerinden karşılanacak. Tabi bunun için doğalgaz gelirlerini de beklemeyeceğiz. Bazı bankalarımızın alt yapısı dijitale zaten uygun. Hemen harekete geçeceğiz. 

GENÇLERE DİĞER DESTEKLER

Bir başka husus, gençlerimiz son derece önem taşıyor. Gençlik kartı uygulamamızla sinema, tiyatro gibi sosyal imkanları gençlerimize sunacağız. Bu kartla ücretsz ve indirimli olarak gençlerimiz bu imkandan faydalanacak. Ayrıca gençlere 10 GB bedava indirim vereceğiz. Bilgisayat ve cep telefonunda vergi muafiyeti getireceğiz. Bunun yanında genç çiftçilerimize bedelsiz arazi tahsisi yapacagız ve finansal giderlerini de yine Dijital Gençlik ve Aile Bankasından karşılayacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum