Karaman Esnaf Odaları Birliği'nden aşure ikramı

Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB), Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Karaman Esnaf Odaları Birliği'nden aşure ikramı
Editör: Karamanca
03 Ağustos 2023 - 15:04




KESOB hizmet binası önünde yapılan aşure ikramına Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Pekoğlu, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, oda başkanları ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte topluca yapılan duanın ardından aşure kazanlarının kapakları açıldı. Her yılın Muharrem ayında aynı etkinliği yapmaya özen gösterdiklerini söyleyen Başkan Pekoğlu, ‘’Bu güzel gelenek gerek esnaflarımız arasında gerekse vatandaşlarımızla dayanışma ve beraberlik ruhunu pekiştiriyor’’ dedi.

Muharrem ayının, dayanışmanın yanı sıra sevgi ve hoşgörü gibi değerlerin vurgulanması açısından önemli bir dönem olduğunu belirten Başkan Pekoğlu konuşmasında;

‘’ Muharrem ayı, inanç dünyamızda birçok olayı temsil eden ve aşure günü ile anlam kazanan özel bir zaman dilimidir. Bazen bir tencerede bazen de bir kazan içerisinde bir araya gelen farklı malzemeler, insanların birbirini tamamlayan farklı özelliklere sahip olduğunu ve dayanışma içinde olmanın önemini hatırlatır. Aşure günü, tevazu ve paylaşma duygularını ön plana çıkartması açısından oldukça önemli bir fırsat sunar.

Bu tür etkinlikler, toplumun sosyal dokusunu güçlendirerek birlik ve beraberliği pekiştirmede önemli rol oynuyor. Birlikte geçirilen bu anlamlı etkinliklerin, toplumsal değerlerimizi korumada ve gelecek nesillere aktarmada önemli bir işlev görmesini temenni ediyorum. Etkinliğimize katılarak birlik ve beraberlik örneği sergileyen tüm oda başkanlarımıza, yönetimlerine ve vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum’’ diye söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum