Karaman'da seyyar satıcı zabıtaya yakalandı

Karaman Belediyesi zabıta ekipleri korona virüs tedbirleri kapsamında sürdürdükleri denetimlerde kurallara uymayan seyyar satıcıya cezai işlem yaptı.

Karaman'da seyyar satıcı zabıtaya yakalandı
Editör: Karamanca
27 Ağustos 2020 - 17:59




Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren zabıta ekipleri Rauf Denktaş Mahallesi 2. İstasyon Caddesi üzerinde seyyar meyve satışı yapan Hasan A. K.’un tezgâhında inceleme yaptı.

Ekiplerce kurallara uymadığı tespit edilen Hasan A. K.’un tezgâhındaki ürünlere el konurken, hakkında cezai işlem yapılmak üzere zabıta karakoluna götürüldü.

Karaman İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun 06.07.2020 tarihli ve 61 Numaralı Kararına göre bulaş riskinin azaltılması amacıyla Karaman genelinde seyyar satıcıların satış yapmaları yasaklanmıştı.

Bu kapsamda kurallara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. ve Kabahatler Kanununun 32. maddesi gereğince idari para cezası işlemi yapıldığı bilgi edinildi.


hasan ali kuş
karaman
karaman haber
 

YORUMLAR

  • 9 Yorum
  • NUR SULTAN ARİ
    3 yıl önce
    Sokaklarda her naneyi yiyen yere tüküreni çöp atanı vs şikayet ediyoruz gelip bakmiyorsunuz . Evine ekmek götürmeye çalışanı hemen yakaliyorsunuz . Benim saydıklarım serbest mi yoksa . Geçen yıl evimin önünde salça kaynatildi evim dumanlarla doldu yazin ortasında çağırdık gelin bı görüşün diye sikayetimiz üzerine gelmediniz bile . Ertesi gün acı kaynattilar ona da çağırdık gelmediniz . Yazıklar olsun görevini yapmayan zabutalara polislere !!!!!
  • karamanoglu
    3 yıl önce
    garip gureba da evine ekmek goturecek tabiki,zabitada gorevini yapacak tabiki... istasyon caddesindeki kafeler de ekmek parasi icin acar dukyanlarini fakat ne tedbir var ne uyan...
  • Karaman
    3 yıl önce
    Ayy bi de akşam geçtim ordan orman işletme nin önüne açmış tezgahu korku flmi gibiydi karanlıkta meyve sebze sata
  • Şekibe Baş
    3 yıl önce
    Bu adam ne yapsın evine ekmeği nasıl götürsün kendini mi yaksın vicdanlarda farkındalık oluşturabilmek için....
  • Tülay gün
    3 yıl önce
    Her seyyar satıcı garip değil emin olun. Adamın düğün salonu var, evleri var, dükkanı var. Hemen zabıtalara yüklenmeyin
  • Mustafa
    3 yıl önce
    Seyyar satıcı temiz havada satış yaptığı icin bulaş riskini artıyor diye yasaklıyorsunuz da pazarlar, marketler, kahvehaneler, lokantalar, dügün salonları ve VS bir cok yerde risk dahada fazla oralar niye kapatılmıyor
  • karaman'da misafir
    3 yıl önce
    birde tedbirler neler görevliler nelere bakiyor merak ettim açıkçası
  • karaman'da misafir
    3 yıl önce
    ben gecen gün salı pazarına gittim ateş ölçümü yapılmadı sordum ölçüm yapmayacakmisiniz diye gerek yok dedi görevliler birde pazarcılar maskesizdi ve denetleyen veya uyaran da yoktu alışveriş yapmaya gelenlerin maskesi vardi çokçelişkili ya insanlar yoruldu yada yukardan emir böyle geliyor
  • Süleyman Aladağ
    3 yıl önce
    Eeee Seyarlari topladiniz da Çarşıda insanlara nefes aldırmayan Edeta insanları gasp eden dilenciye niye söz etmiyorsunuz Artık gına geldi insanlar nefes alamıyor dilenciler sen