Karaman'da günlük 700'e yakın başvuru

Karaman'da artışa geçen koronavirüs vakaları ile birlikte pandemi hastanesi olan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşanan yoğunlukta arttı.

Karaman'da günlük 700'e yakın başvuru
Editör: Karamanca
08 Eylül 2020 - 13:26




Günlük 700'e yakın vakanın başvurduğu hastanede kuyruk koridorlardan dışarıya kadar uzandı. Sağlıkçıların durumu ise bir kez daha gözler önüne serildi.

Karaman'da son dönemde hızla artışa geçen koronavirüs vakalarının ardından en yoğun olan devlet kurumu Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu. Pandemi sürecinin ilk gününden bu yana yoğun bir çalışma performansı sergileyen sağlık personelleri yapılan tüm uyarılara rağmen kurallara uymayan kişilerin sayesinde yoğunlukları bir an olsun azalmadı.

Koronavirüs vakalarının artışa geçtiği andan itibaren pandemi hastanesinde diğer hastaların güvenliği için girişi ayrı olan ve diğer bölümlerden bağımsız olası vaka polikliniği kuruldu. Kurulan polikliniğe günlük 700'e varan başvuru gelmeye başladı. Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine yapılan tüm başvurulara hastane tarafından cevap verilirken, hastanede test konusunda bir sıkıntının bulunmadığı belirtildi. Diğer yandan Karaman'da görev yapan çok sayıda sağlık personelinin hastalara şifa dağıtmak isterken koronavirüse yakalandığı bazılarının tedavilerinin ardından iyileştiği bazı sağlık personellerinin ise tedavilerinin halen devam ettiği öğrenildi. 

Sağlık personelleri artık alkışlanmak istemediklerini belirterek her bir bireyi sorumlu davranmaya ve kurallara uymaya davet etti.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Nevzat Dağlı
    3 yıl önce
    Karaman’a Sesleniş Karaman pandemide iyi sınav vermiyor, Can hemşehrim ne olur ihmal etme önlem al. Yapılan uyarıyı kimler neden görmüyor, Maske takın, el yıka, topluluktan uzak kal. Hemşehrimiz Atatürk bilimle yol gösterdi, Yunus Emre yaşasa tedbirli olun derdi. Gönüller birlik olsun atlatalım şu derdi, Dostunu özledikçe telefonla selam sal. Koronalı yerlerden geçmesin sakın yolun, Yakının olsa bile sakınsın elin, kolun. Çocuklara göz kulak, gençlere örnek olun, Sabırla koruk helva, ısırgandan olur bal. Acı haber geldikçe Nevzat hüzne dalıyor, Dostları yitirdikçe daha yalnız kalıyor; Çareyi önlemlerde, sabretmekte buluyor, Karamanlı hemşehrim yalvarırım önlem al, İşin yoksa dışarda sen mutlaka evde kal. Halk Ozanı Karamanlı Nevzat