Karaman'da 1 yıllık husumet köydeki cinayetle sonlandı

Karaman'da 1 yıl önce köyde mera anlaşmazlığı nedeniyle kavga eden şahısların husumeti cinayetle sonlandı.

Karaman'da 1 yıllık husumet köydeki cinayetle sonlandı
Editör: Karamanca
13 Haziran 2020 - 15:03 - Güncelleme: 13 Haziran 2020 - 15:47




Olay, merkeze bağlı Çoğlu köyü Sığırkuyusu mevkisinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Çoğlu köyünde çobanlık yaptığı öğrenilen Özbekistan asıllı Halil Özbek'in (26) güttüğü sürü ağıla çobansız gelince durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma, AFAD ve köylüler kayıp çobanı her yerde aramaya başladı. Ekiplerin dün gece geç saatlere kadar yaptıkları aramalar sonuçsuz kaldı.

Sabah saatlerine kadar arayışa devam eden sürü sahibi N. Ç. kayıp çobanı boş su kuyusu içinde görünce jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, kuyu etrafında güvenlik tedbiri alırken, kuyunun ağzındaki büyük kaya parçası kepçe yardımıyla çekildi. Kuyuya halat ve merdivenle inen AFAD ekipleri, cesedi bulunduğu kuyudan çıkardı. Çobanın cansız bedeni ve çevrede yapılan incelemede, maktulün bir süre darp edilip uzun süre arazide sürüklenerek getirildikten sonra kuyuya atılmış olabileceği öne sürüldü. Cumhuriyet savcısının olay yerinde yaptığı incelemesinin ardından ceset, cenaze aracıyla Karaman Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hemen inceleme başlatan jandarma ekipleri köydeki çobanların yanı sıra sürü sahiplerinin de beyanlarına başvurdu. Yapılan tahkikat sonucu M. C. cinayet şüphelisi olarak gözaltına alındı. Jandarma merkezine götürülen M. C.'nin geçtiğimiz yıl merada koyun otlatma meselesi yüzünden Halil Özbek ile kavga ettiği ve aralarında geçmişe dayalı husumet olduğu iddia edilirken, olayda başka kişilerin dâhilinin olup olmadığı araştırılıyor. Öte yandan maktul Halil Özbek'in çobanlık yaparak kazandığı para ile Özbekistan'daki ailesine baktığı öğrenildi.

Olayla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum