İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu En Kaliteli İSG Eğitimi

İş sağlığı ve güvenliği, çalışanların sağlıklarını ve güvenliklerini ilgilendiren tüm detayları kapsayan bir alandır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu En Kaliteli İSG Eğitimi
Editör: Karamanca
13 Ekim 2023 - 11:15 - Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 11:19




İş sağlığı ve güvenliği, çalışanların sağlıklarını ve güvenliklerini ilgilendiren tüm detayları kapsayan bir alandır. Çalışma ortamındaki fiziksel, kimyasal, ergonomik ve sosyal risk etmenlerini içeren bu alan, her geçen gün gelişmeye devam etmektedir. Gelişimi ile birlikte ise yeni meslekler ve uzmanlık alanları ortaya çıkmaktadır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu

İş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında yaşanan gelişmelere bağlı olarak ortaya çıkan yeni uzmanlık alanları ve meslekler için hızlı çözümler üretilmektedir. Bu çözümlerde, daha önce bu alana ilişkin temel konuları farklı bölümlerde alan kişilere, İSG eğitiminin verilmesi yöntemi uygulanır. Bu yöntem sayesinde ilgili kişilerin İSG alanında uzmanlık ve yetkinlik sahibi olması sağlanmaktadır.
İSG kursu, bu eğitimlerin verildiği kurumlar tarafından açılmaktadır. Her bir kurs, farklı uzmanlık alanına yönelik olarak açılmakta ve eğitimler de yine bu kapsamda verilmektedir. Yani her kursta verilen eğitimlerin kapsamı ve amacı farklı olmaktadır.
Bu kurslar sayesinde A, B ve C sınıfı iş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve işyeri hemşireleri yetiştirilmekte ve bu alana kazandırılmaktadır. Ancak bu mesleklere sahip olabilmek için gerekli eğitimleri almadan önce taşınması gereken bazı şartlar olduğu unutulmamalıdır.

İSG Eğitimi ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

İSG eğitimi, kendi içerisinde farklı türleri olan eğitimlerdir. Bunların bir kısmı ise İSG profesyonelleri yetiştirilirken, bir kısmı ile de ilgili alanda çalışanların bilgilendirilmesi hedeflenmektedir. Böylece çalışma ortamında iş sağlığı ve güvenliği konusu tam olarak sağlanır.
Eğitimle ilgili bilinmesi gereken bazı önemli hususlar vardır. Bunlara ilişkin detaylar şu şekildedir:
  • Eğitimlerin bir kısmı yüz yüze yapılırken, bir kısmı ise uzaktan yapılır. Örneğin; işyeri hemşireliği eğitimi tamamen uzaktan yapılan bir eğitimken, ilk yardım eğitiminin tamamı ise yüz yüze yapılır.
  • Bazı eğitimlerden sonra staj zorunluluğu vardır. Stajın yapılmaması durumunda alınan eğitimler geçersiz olarak kabul edilir.
  • Eğitimlerden sonra yapılan sınavlarda başarılı olamayan adaylar, eğitimleri başarı ile tamamlamış sayılmaz. Eğitimin türüne göre bu kişilerin yeniden eğitim alması veya sınava yeniden girmesi gerekir.
  • Yapılan sınavların önemli kısmı çoktan seçmeli ve yazılı iken, bazı sınavlar ise uygulamalıdır. Örneğin; ilk yardım eğitiminden sonra yapılan sınavların biri yazılı, diğeri ise uygulamalı (sözlü) sınav şeklindedir.
  • Eğitimleri ve sonrasında yapılan sınavları başarı ile tamamlayanların almaya hak kazandıkları sertifikalar belirli bir süre geçerli kabul edilir. Bu süre sonunda sertifikanın yenilenmesi gerekir.

İSG Kursu Seçerken Dikkat Edilecekler

İş sağlığı ve güvenliği https://www.temaakademi.com.tr/blog/is-sagligi-ve-guvenligi-nedir-is-sagligi-uzmanlarinin-gorevleri-nelerdir/  alanında alınan eğitimlerin resmiyette geçerli olması, eğitim alınan kurumun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ya da ilgili diğer devlet kurumlarınca yetkilendirilmesi gerekir. Yetkilendirilen kurumlar arasından seçim yaparken dikkat edilmesi gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir:
  • Kaliteli eğitim kadrosuna sahip olan kurumların verdikleri eğitimler daha kaliteli ve daha kalıcıdır. Kaliteli eğitim ise mesleki bilgi ve becerilerin etkili olarak kazanılmasını ve yapılacak sınavın tek seferde geçilmesini sağlar.
  • Uzun zamandır bu alanda faaliyet göstermesi ve gerekli tecrübeye sahip olması gerekir.
  • Eğitimlerin verilmesi için gerekli ekipmanlara ve donanımlara sahip olan kurumlara öncelik verilmelidir.
Eğitim kalitesi, buradaki en önemli noktadır. Zira alınan eğitim ne kadar kaliteli olursa, ortaya çıkacak olan sonuç da o kadar mükemmel olacaktır. Gerek mesleki bilgi ve becerilerin kazanılması gerekse de sınavın tek seferde geçilmesi için eğitim kalitesi çok önemlidir. Kaliteli bir iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, beklentileri her anlamda karşılayacaktır.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kursu Fiyatları

İş sağlığı ve güvenliği alanında eğitim almak için ilgili kurumlara belli ücretlerin ödenmesi gerekir. Bu ücretler, ilgili kurumun fiyat politikasına göre farklılık gösterir. Kaliteli eğitim veren kurumlar arasından en uygun fiyatlı olan seçenekler tercih edilebilir.
Tema Akademi, gerek iş sağlığı ve güvenliği kursu fiyatları, gerekse de eğitim kalitesi ile bu alanda öne çıkan kurumlardan biridir. Uzun zamandır bu alanda faaliyet gösteren Tema Akademi’den eğitim almak ve kalitenin farkını yaşamak için hemen iletişime geçebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum