Divle-Berendi Peynir Festivali Bu Pazar Yapılacak

3. Ayrancı Divle-Berendi Obruk Peyniri Festivali 15 Ekim 2023 Pazar Günü, saat 10.00-17.00 arasında Ayrancı Barajında gerçekleştirilecek.

Divle-Berendi Peynir Festivali Bu Pazar Yapılacak
Editör: Karamanca
13 Ekim 2023 - 10:59 - Güncelleme: 13 Ekim 2023 - 14:57




Konuyla ilgili basın açıklamasında bulunan Ayrancı İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Toker tüm Karaman halkını bu etkinliğe davet etti.

“Karaman’ın en büyük organizasyonlarından biri olan Ayrancı Divle Obruk Peyniri Festivali bu yıl 3. Kez düzenleniyor “diyen Abdullah Toker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

''Dünyaca ünlü peynirimiz belgenin coğrafi işaretli bir ürünü. Divle peynirini daha çok tanıtabilmek için her yıl Ayrancı Divle Obruk Peyniri Festivali düzenliyoruz. Bu organizasyona Ayrancı Kaymakamlığımız, STK’larımız, bölge muhtarlarımız ve iş adamlarımız destek veriyor.

Bu kapsamda bu pazar günü Ayrancı Barajı Sulama Birliği Sahasında köylerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız 25 çadır kuracak. Yöresel yemeklerimiz yapılacak. Misafirlerimize sıkma, börek, ayran ikram edilecek. Gün boyu sürecek programda sahne etkinlikleri de sergilenecek.

Karaman halkımızı ve gurbette yaşayan Ayrancılıları bu güzel günde aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Ayrancı Kaymakamlığı önderliğinde gerçekleştireceğimiz bu programa katkı veren Başta Sayın Kaymakamımız Alptekin Ünlü olmak üzere muhtarlarımıza, STK’larımıza, işadamlarımıza ve tüm destekçilerimize teşekkür ederiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum