Erzincan Valiliği Telefon Dolandırıcılığına Karşı Uyardı

Erzincan Valiliği, Vali ve Valilik adına son zamanlarda telefon dolandırıcıları tarafından ev, iş ve cep telefonlarının arandığı; bağış, yardım kampanyası vs

Erzincan Valiliği Telefon Dolandırıcılığına Karşı Uyardı
Editör: Karamanca
24 Şubat 2016 - 08:00




Erzincan Valiliği, Vali ve Valilik adına son zamanlarda telefon dolandırıcıları tarafından ev, iş ve cep telefonlarının arandığı; bağış, yardım kampanyası vs. gibi nedenlerle para topladıklarını beyan eden ve özellikle son günlerde şehit ailelerine yardım adı altında para talep eden şahısların banka hesap numarası verdikleri ve bu hesaba vatandaşların para yatırmalarını istedikleri tespit edilmesi üzerine vatandaşları uyardı.
Erzincan Valiliğinden yapılan açıklamada; “Valimiz ve Valiliğimiz adına son zamanlarda telefon dolandırıcıları tarafından ev, iş ve cep telefonlarının arandığı; bağış, yardım kampanyası vs. gibi nedenlerle para topladıklarını beyan eden ve özellikle son günlerde şehit ailelerine yardım adı altında para talep eden şahısların banka hesap numarası verdikleri ve bu hesaba vatandaşlarımızın para yatırmalarını istedikleri tespit edilmiştir.
Son günlerde ev, iş ve cep telefonlarını Valimiz ve Valiliğimiz adına arayarak özellikle şehit ailelerine yardım adı altında para talebinde bulunan telefon dolandırıcılarının bu tür eylemlerine karşı vatandaşlarımızın daha dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.
Valiliğimizce mevzuat doğrultusunda düzenlenen yardım kampanyaları Valiliğimiz internet sitesi, gazete, televizyon ve sosyal medya başta olmak üzere tüm iletişim kaynaklarınca vatandaşlarımıza duyurulmaktadır. Dolayısıyla Valimiz ve Valiliğimiz adına bu tür telefonla aranan vatandaşlarımızın bu gibi kampanya taleplerine asla itibar etmemeleri, herhangi bir hesap numarasına kesinlikle para yatırmamaları, dolandırıcıların verdikleri adreslere ziynet eşyası, para vs. kesinlikle bırakmamaları, bu gibi durumlarda ilgili birimlerle irtibata geçmeleri ve Valiliğimiz 05054669024 ve 2141002 nolu telefonlarına ve 155 nolu Polis İmdat hattına bilgi vermeleri önemle rica olunur.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum