Başkan Ünüvar'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ünüvar'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı
Editör: Karamanca
29 Ekim 2021 - 10:22 - Güncelleme: 29 Ekim 2021 - 13:04




Milletçe gösterilen Milli Mücadelenin güçlü bir devletle taçlandırılışının üzerinden 98 yıl geçtiğini belirten Başkan Ünüvar, ‘’Milletimizin bu anlamlı gününü içtenlikle kutluyorum’’ dedi.

Atatürk’ün; her türlü imkânsızlığa rağmen elde edilen bu zaferi ve milletimizi bu mücadeleye götüren şartları çok iyi okuduğunu ifade eden Başkan Ünüvar mesajında;

‘’Baştan itibaren Atatürk’ün hedefi, bağımsızlık ve muasır medeniyetler seviyesini aşma olmuştur. Bu hedeflere ise ancak cumhuriyetle erişileceğini tespit etmiştir.

Devletin varlığının, çeşitli devletlerin manda veya himayelerinde mümkün olmayacağını gören Atatürk, milletimizin yaşamasının ancak hür ve tam bağımsız Türk devleti ile, Cumhuriyet ile mümkün olacağına dair inancını ortaya koymuştur.

Devletimizi ve Cumhuriyetimizi aynı kuruluş felsefesinde olduğu gibi; tam bağımsız, hür ve güçlü bir şekilde demokrasi içerisinde yaşatmak için bugün hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

Cumhuriyet’in kuruluş sürecini çok iyi bilmek ve her zaman akılda tutmak, devletin bekası ve milletimizin huzuru açısından en önemli rehberdir. Zira milli mücadelede sergilenen kahramanlıklar ve anıtlaşmış yüreklerin fedakârlıkları hatıra alındığında, Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşamayı hak etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının kuruluş sürecinde ortaya koydukları amaç ve hedeflere ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu büyük günün 98. Yıldönümünde tüm hemşerilerimin bayramını kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum’’ sözlerine yer verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum