Ayrancı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Türkiye Cumhuriyeti’nin 98. Kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Karaman’ın Ayrancı ilçesinde coşku ile kutlandı.

Ayrancı'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları
Editör: Karamanca
29 Ekim 2021 - 12:34 - Güncelleme: 29 Ekim 2021 - 12:42




Atatürk anıtına çelenk konulması ile başlayan kutlamalar, saygı duruşu ve birlikte İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Kutlama törenlerine; Kaymakam Fatih Eroğlu ve Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı’nın yanı sıra; ilçe jandarma komutanı, daire müdürleri, STK ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


Çelenk koyma töreninin ardından kutlamaların yapılacağı Ayrancı Ortaokulu’na geçen protokol üyeleri, burada öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladılar.

Törende kaymakam Eroğlu ve Başkan Büyükkarcı günün anlam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, öğrencilere hediyeler verdi. Başkan Byükkarcı konuşmasında;


‘’ Türkiye Cumhuriyeti, bağımsızlık ülküsü etrafında kenetlenen milletimizin destansı bir zaferle ulaştığı neticedir. Ulu önder Atatürk liderliğinde ilan edilen cumhuriyetimiz, vatanın geleceğini şekillendirmiş ve milletimizin gücünü göstermiştir. Aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan toprağı milletin hâkimiyeti ile kurumsallaşmıştır.

Cumhuriyet; eşitliğin, hür olmanın ve kardeşliğin teminatıdır. Bu duygu ve düşüncelerle hemşerilerimin, milletimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, manevi şahsiyetleri önünde saygı ile eğiliyorum’’ sözlerine yer verdi.

Çeşitli gösterilerin yapıldığı kutlamalar geçiş töreni ile son buldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum