Başkan Ünüvar'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman İl Başkanı Mahmut Ünüvar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Ünüvar'ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı
Editör: Karamanca
15 Temmuz 2021 - 11:33




15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen darbe girişiminin, halkın meydanlara inmesi sonucu püskürtüldüğünü belirten Başkan Ünüvar, ‘’Bu yönüyle 15 Temmuz, halkın karşı çıkmasıyla engellenen ilk darbe girişimi olma özelliği taşır’’ dedi.

Girişimin, demokrasiyi sekteye uğratma amacı taşıdığını ifade eden Başkan Ünüvar mesajının devamında;

‘’Siyasal yapıyı ortadan kaldırmak ve ordu gücünü kontrol altına almak isteyen FETÖ, 2016 yılının 15 Temmuz günü hain bir kalkışma girişiminde bulunmuştur.

Türk Milleti’nin yarınlarını yok etmek isteyen bu terör örgütü, milletimizin kararlı ve sağlam duruşu sayesinde püskürtülmüştür. Her görüşten silahsız vatan evlatları, bu hain kalkışmaya karşı göğsünü siper etmiş ve birçoğu şehitlik mertebesine erişmiştir.

Türk Milleti’nin Dünya’da eşi görülmemiş bir direniş ortaya koyduğu 15 Temmuz günü, Milli iradenin ve birlik beraberlik ruhunun ne kadar canlı olduğunun dosta düşmana gösterildiği gündür. Bu yönüyle 15 Temmuz, tarih sayfalarına altın harflerle yazılmış bir gündür.

Bu vesileyle gerek 15 Temmuz günü gerekse yurdun farklı bölgelerinde vatanın bölünmez bütünlüğü için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, manevi şahsiyetleri önünde saygı ile eğiliyorum.

 O karanlık gecede sağlam bir duruş sergileyen gazilerimizi ve tüm vatan evlatlarını bir kez daha tebrik ediyor, şükranlarımı sunuyorum’’

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum