Ayrancı'da büyük çaplı yangın

Karaman'ın Ayrancı ilçesindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvan ahırında çıkan yangın çevredeki ev ve samanlıklara sıçrayınca çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Editör: Karamanca
29 Eylül 2020 - 19:03 - Güncelleme: 29 Eylül 2020 - 20:42




Yangın, Ayrancı ilçesi Ulu Mahallede meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Mustafa Gedikli'ye ait ahırda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Ahırdan dumanların yükseldiğini gören vatandaşlar bir yandan küçükbaş ve büyükbaş hayvanları tahliye etmeye çalışırken, diğer yandan itfaiyeye haber verdi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Ayrancı Belediyesi itfaiye ekipleri, rüzgarın da etkisiyle önce samanlığa ardından ikamete sıçrayan yangına müdahale etti. Giderek kontrolden çıkan yangının Kemal Ulusoy'a ait samanlığa da sıçraması üzerine Karaman ve Akçaşehir belediyelerinden takviye ekipler geldi.

İtfaiye ve arazözlerin müdahale ettiği yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler bölgede bir süre soğutma çalışması yaparken, yangında 2 samanlık ve 1 ahır kullanılamaz hale geldi. Mustafa Gedikli ve ailesinin yaşadığı ikamette ise maddi hasar meydana geldi. Öte yandan yangın haberini alır almaz bölgeye gelen Ayrancı Belediye Başkanı Yüksel Büyükkarcı, söndürme çalışmalarına katıldı.

Yangında ahır ve samanlıkları yanan ailelere geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Büyükkarcı, incelemelerde bulundu. Çıkış sebebi araştırılan yangında, 2 büyükaş ve 20 küçükbaş hayvan telef oldu.

Tam bilançosunun gün ağarınca ortaya çıkacağı belirtilen yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum