MHP Teşkilatı'nın Güldere (Gödet) köy ziyareti

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı merkeze bağlı Güldere (Gödet) köyünü ziyaret ..

Reklam
Reklam

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Teşkilatı merkeze bağlı Güldere (Gödet) köyünü ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyarete; İl Başkanı Mahmut Ünüvar, Merkez İlçe Başkanı M. Mustafa Gözel, İl Genel Meclisi Üyesi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümeni Adem Gök ve yöneticiler katıldı.

Güvenli gıdaya ulaşılabilmesi için, güvenilir besin kaynağına sahip köylünün korunması gerektiğini söyleyen Başkan Ünüvar, ‘’Gıda konusundaki ithalatın yükselişi son yıllarda hayatımıza ‘Güvenilir Gıda’ diye bir kavramı yerleştirdi. Aslında şehirlerde kurulan sofraların mutfağının köylerimiz olduğunu unutmadığımız ve bu noktaya gereken hassasiyeti gösterdiğimiz zaman gıdanın bulunabilirliği ve güvenilirliği gibi endişelerimiz olmaz. Köylümüzün üretimi ve yetiştiriciliği ile ortaya çıkan gıda arzı ülke olarak talebimizi karşılar. Yeter ki tarım ve hayvancılık açısından; üretim, yetiştirme ve satış konularında gereken şartları oluşturabilelim’’ dedi. Bu şartların oluşum sürecine katkı sağlamak üzere Karaman’ın bütün köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geleceklerini söyleyen Başkan Ünüvar Güldere Köyü ziyaretine dair açıklamasında;

‘’ Yereldeki sıkıntıların yerinde tespit edilmesinin ve ilgililere aktarılmasının, yerel siyasetin işlerlik kazanmasıyla mümkün olacağına inanarak başlattığımız köy ziyaretlerimizin 8. Durağı Güldere köyümüzdü. İlimizdeki hayvan popülâsyonu içerisinde önemli bir yeri olan koyun-keçi, arazi yapısına bağlı kalmaksızın otlak ve mera alanlarını en iyi kullanabilen hayvan türleri olmasından, Güldere köylümüz açısından önemli bir yere sahip. Bu konuda köylünün yem ve mera konusunda iki temel sorunu bulunuyor. Yaz boyunca sınır köylerle yaşadığı mera tartışmaları bir türlü çözülemeyen Güldüre köylümüz, valilik uhdesinde çözüm bulabilecek bu soruna el atılmasını istiyor. Ayrıca yeni yem zammıyla birlikte mevsim şartlarından ötürü meradan ahırda besiye çekilmesi düşünülen küçükbaşın bakımı başlı başına bir külfet haline dönüşüyor. Kısacası senenin bir bölümünü merada bir bölümünü ahırda geçiren Güldere koyun ve keçilerinin sahiplerine, içeride olsa da, dışarıda olsa da bir sorunu var.

Öte yandan köylünün geçim kaynağı olan diğer üretim kalemlerinden biride de nohut. Evvelki sene 9 lira olan nohut, geçen sene 6 liraya, bu sene de 4 liraya düştü. Bu durum iki senede yüzde 50’den fazla bir düşüş yaşandığını gösteriyor. Kırmızı et ve bakliyatta; ithalatla gelen ürünler hakkında ‘Güven’ konulu tartışmalar yaşana dursun, dışarıdan gelen gıda ile içerideki arz talep dengesi bozulduğundan köylümüzün geleceğe dair güveni azalıyor. Köylümüze güvenelim, güven verelim, güvenilir gıda o zaman zaten elimizin altında olur.

Güven demişken, köyün geleceğe dair güveni-teminatı olan öğrencilerin de hijyenik ortamda eğitim görebilme noktasında sıkıntıları var. Güldere köyündeki okulda İŞKUR üzerinden çalışan hademenin, Aralık ayı başında süresi dolduğundan işine son verilmiş. O günden bu yana okuldaki tuvaleti, lavaboyu, sınıf ve koridorları köyden gönüllüler temizliyor. Temizlik işlerinden sorumlu birisi olmadığını söyleyen köylülerimiz, ilgililerle yaptıkları görüşmede ‘’4 sınıfı olan okullara hademe verilmiyor’’ cevabı aldıkları söyledi. Devletine samimiyetle bağlı vefakâr Güldere köylüsü; diğer köylerle benzer makro eylem planı gerektiren sorunları için ‘’seneye halledilir’’ düşüncesiyle ümidini belki koruyabilir ancak, mera sınırı belirlenmesi ve hademe ihtiyacı gibi yerel sorunları için samimiyet bekliyor’’ sözlerine yer verdi.

 

mahmut ünüvar son dakika il başkanı güldere köyü gödet köyü mhp ziyaret muhammet mustafa gözel adem gök olcay ülkümen nurullah necat güven