E-ticaret Sitesi Kurma Rehberi ile E-ticarete İlk Adımınızı Atın

ABONE OL

E-ticaret ile internetten ürün satmak isteyen kişilerin bir e-ticaret sitesine ihtiyacı bulunmaktadır.

Reklam
Reklam

E-ticaret sitelerini kurmak isteyen kişiler açık kaynak kodlu e-ticaret alt yapıları, hazır e-ticaret alt yapıları ve e-ticaret sitesi yazma yöntemlerinden birini tercih ederek online mağazalarını hayata geçirmektedir.

E-ticaret sitesi kurma yöntemine göre e-ticaret sitesi fiyatlarının değişiklik gösterdiği herkes tarafından bilinmektedir. Açık kaynak kodlu yazılımları tercih eden kişilerin yazılımcı, tema ve modül masraflarına göre e-ticaret sitesi fiyatları 1000- 50000 TL, hazır e-ticaret alt yapılarını tercih edenlerin 2000- 50000 TL arasında site kurma fiyatları farklılık göstermektedir. E-ticaret sitesi yazdırma yönteminde ise fiyatlar genellikle proje bazlı belirlenmektedir.

E-ticaret sitesi kurma maliyetlerini düşürmek ve bir yazılımcı desteği olmadan e-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler bu nedenle hazır e-ticaret alt yapılarına yönelmektedir. Böylece kişi ve işletmeler masrafsız bir şekilde e-ticaret sitelerini kurabilmektedir.

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişiler için hazırladığımız E-ticaret Sitesi Kurma Rehberi ile E-ticarete İlk Adımınızı Atın adlı bu yazımızda sizlere nasıl e-ticaret sitesi kurabileceğinizden bahsedeceğiz. Siz de bu yazımızı inceleyebilir ve e-ticaret sitesi kurma maliyetinizi düşürebilirsiniz.


İş Planınızı Hazırlayın


E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin ilk olarak yapması gereken şey iş planı hazırlamak olmalıdır. Çünkü iş planları e-ticaret sektöründe neyi nasıl yapacağınızı göreceğiniz bir rehbere benzemektedir. Bu nedenle iş planınızı hazırlamanız oldukça önemlidir.

E-ticarette satılacak ürünler

Tedarikçi seçimi

Şirket kuruluşu

E-ticaret alt yapısı seçimi

E-ticaret sitesi tasarımı

Sanal pos ve kargo anlaşmaları

Reklam ve tanıtım çalışmaları Gibi başlıklarda e-ticaret iş planınızı hazırlayın. Her süreci nasıl yöneteceğinizi ve bu süreçlerde karşınıza çıkabilecek zorlukları detaylandırın. Böylece karşılaşabileceğiniz zorluklara karşı bir strateji gelişebilir ve e-ticarette doğru adımlar atabilirsiniz.

Hangi Ürünleri Satacağınıza Karar Verin

E-ticaret ile internetten ürün ve hizmet satmak istiyorsanız ilk olarak hangi ürünleri satacağınıza karar vermeniz gerekir. Genellikle e-ticarette satılacak ürünler bulmak isteyen kişiler;

E-ticaret istatistikleri

E-ticarette satılacak ürün tavsiyeleri

Pazaryeri satış oranları

Yurtdışı e-ticaret siteleri Üzerine araştırmalar yaparak e-ticaret sektörlerine ve satacakları ürünlere karar vermektedir. Sizler de e-ticarette başarılı olmak istiyorsanız bu tür konularda araştırma yapmalı ve faaliyet göstereceğiniz e-ticaret sektörüne ve satacağınız ürünlere karar vermelisiniz.

Tedarikçinizi Seçin

E-ticaret sitenizi kurmadan önce tedarikçi seçimi yapmak işlerinizin daha hızlı bir şekilde ilerlemesini sağlayacaktır. Bu nedenle ürün satacağınız sektöre ve satacağınız ürünlere karar verdikten sonra tedarikçinizi seçmeniz gerekmektedir. Tedarikçi seçimi yaparken;

Tedarikçinizin ürün çeşitliliği ve stok sayısı

Çalışma koşulları

Teknolojik yatkınlığı

Referansları Gibi unsurları göz önünde bulundurabilir ve doğru tedarikçi seçimi yaparak e-ticarette daha başarılı olabilirsiniz.

Şirketinizi Kurun

Tedarikçi seçiminizi yaptıktan sonra ürünlerinizi almadan önce şirket kurmanız oldukça önemlidir. Çünkü ürün tedarik sürecinde satın aldığınız ürünlerin faturasını şirketiniz adına kestirmeniz gerekmektedir. Bununla beraber internetten her yaptığınız satış için fatura kesmeniz ve vergi ödemeniz gerektiği için şirket kuruluşunu ürün ve hizmet satın almadan önce yapmalısınız.

Genellikle e-ticaret ile internetten ürün satacak kişiler amaç ve hedeflerine göre limited, anonim ve şahıs şirketi türlerinden birini kurarak vergi mükellefi olmaktadır. Böylece kişiler tüzel bir kişilik adına fatura kesebilmekte ve yasal olarak e-ticaret yapmaktadır. Sizler de e-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız ilk olarak şirketinizi kurmalısınız.

E-ticaret Alt Yapınızı Seçin

E-ticaret sitesi kurmak istiyorsanız e-ticaret sitesi kurma yöntemleri arasından bir yöntem seçmeniz gerekmektedir. Genellikle internetten e-ticaret sitesi kurmak isteyen işletmeler;

Hazır e-ticaret alt yapısı

E-ticaret sitesi yazdırma

Açık kaynak kodlu yazılımlar gibi Site kurma yöntemlerini tercih ederek e-ticarete ilk adımlarını atmaktadır. Hazır e-ticaret alt yapıları e-ticaret sitesi fiyatlarını düşüren bir yöntem olduğu için en çok tercih edilen site kurma yöntemi olarak bilinmektedir.

Günümüzde birçok işletme Ticimax gibi hizmet veren ve hazır e-ticaret paketleri satan yazılım firmalarından e-ticaret paketi satın almakta ve böylece sitelerini hızlı bir şekilde kurmaktadır.

Sanal Pos Anlaşması Yapın

E-ticaret sitesi kurmak isteyen kişilerin sitelerine sanal pos entegrasyonu yapması gerekir. Sanal pos sayesinde e-ticaret firmaları satışlarını yaptıkları ürünlerin tahsilatını daha kolay bir şekilde gerçekleştirir. İşletmeler sanal pos firması seçerken;

Komisyon oranları

Referanslar

Çalışma koşulları

Ödeme günleri Gibi unsurları göz önünde bulundurarak sanal pos firmalarını seçer. Sizler de bu unsurlara dikkat ederek sanal pos firmanızı seçebilir ve sitenize entegre ederek tahsilat gerçekleştirebilirsiniz.

Tanıtım ve Pazarlama Çalışmaları Yapın

E-ticaret sitesi kurulumunu yaptıktan sonra ürün ve hizmetlerinizi hedef kitlenize ulaştırmak için tanıtım ve pazarlama çalışmaları yapmanız gerekmektedir. Fakat bunun öncesinde hedef kitlenizi ve rakiplerinizi analiz etmeniz doğru pazarlama stratejileri geliştirmenize olanak sağlayacaktır.
 

Google Adwords Reklamları

SEO

Sosyal Medya

Influencer Marketing Gibi pazarlama yöntemleri e-ticarette en çok tercih edilen yöntemlerdir. Siz de bu yöntemleri kullanabilir, ürün ve hizmetlerinizi daha fazla kişiye ulaştırabilirsiniz.

Ticimax ile E-ticaret Sitenizi Kurun

E-ticaret ile internetten satış yapmak istiyorsanız Ticimax’ı tercih edebilirsiniz. Ticimax ile e-ticaret sitenizi anında kurabilir ve internetten anında satış yapmaya başlayabilirsiniz. Ticimax e-ticaret alt yapıları içerisinde bulunan modüller sayesinde ürün ve hizmetlerinizi daha kolay tanıtabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Ticimax demo talep formunu doldurarak e-ticaret alt yapılarını 15 gün boyunca deneyebilir ve deneme süresinin ardından e-ihracatta Ticimax ile doğru adımlar atabilirsiniz. Ticimax ile ilgili daha fazla haber almak için Ticimax’ı Instagram, Youtube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarından takip edebilir ve e-ticaret ile ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

e ticaret sitesi e ticaret sitesi nasıl kurulur