Bisikletçiler Köyceğiz Portakal Çiçeği Günlerinde Buluştu

ABONE OL

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Bisiklet Günleri Festivali başladı

Reklam
Reklam

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Portakal Çiçeği Bisiklet Günleri Festivali başladı. 3 gün devam edecek olan festivale, 30 şehirden 200 bisikletçi katıldı.

Köyceğiz Belediye Spor Kulübü ve Köyceğiz Belediye tarafından düzenlenen "2. Köyceğiz Portakal Çiçeği Bisiklet Günleri Festivali" Caretta yolu kortej turu ile başladı. Köyceğiz Gölü kıyısında bulunan Kulak Mesire ve Kamp alanından yola çıkan bisikletçiler Dünyaca ünlü İztuzu Plajına gittiler.

Amaçlarının bölge turizmini canlandırmak ve Türkiye’nin her yerinden gelen misafirlere doğal güzellikleri tanıtmak olduğunu dile getiren Köyceğiz Belediye Başkan Vekili Nadi Pirci, "Bu sene ikincisini düzenlediğimiz Portakal Çiçeği Günleri Festivalimize bugün start veriyoruz. Köyceğiz Belediyespor ile Köyceğiz Belediyemizin ortaklaşa düzenlediği bir program, gelen misafirlerimiz de yeni yapılan kamp alanımızı çok beğendiklerini söylediler. Bugün İztuzu, yarın Çandır, 3. gün ise Topgözü seferimiz olacak’’ diye konuştu.

Bisiklet turizminin ülkede giderek gelişmekte olduğuna dikkat çeken Pirci, bölgeye gelen misafirlerin Köyceğiz’den güzel anılar ile sağ salim ayrılmaları için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bisiklet binme alışkanlığını artırmayı hedeflediklerini belirten Köyceğiz Belediye Spor Kulübü koordinatörü Göktürk Ünal ise, bölgenin ekolojik turizmine katkı sağlamak istediklerini ifade etti. Ünal, ‘’Köyceğiz’in bisiklet parkuru olarak düşündüğümüz rotaları insanlara tanıtacağız. 30 farklı şehirden 200 katılımcı ile Kaunos, İztuzu, Yuvarlakçay başta olmak üzere çeşitli rotalarda pedal çevireceğiz’’ dedi.

Organizasyonu çok beğendiğini söyleyen bisikletçi Tuğba Topcan ise, "Köyceğiz’e ilk defa geliyorum. Çok beğendim. Doğa ile iç içe çok güzel bir yer, bisiklet sürmek benim için Dünya’nın en güzel şeyi, burada da Türkiye’nin her yerinden gelen bisikletçi dostlarımız ile buluşmaktan son derece mutluyum’’ şeklinde konuştu.
2. Köyceğiz Portakal Çiçeği Bisiklet Günleri Festivali, 1 Mayıs Pazar günü son bulacak.

Bisikletçiler Köyceğiz Portakal Çiçeği Günlerinde Buluştu