Ankaramander Kazım Karabekir Paşa'yı anacak

ABONE OL

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde, her ay düzenlenen öğrenci..

Reklam
Reklam

Ankara Karamanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde, her ay düzenlenen öğrenci toplantısında Kazımkarabekir Paşa anılacak.

Ankaramander toplantı salonunda gerçekleşecek olan anma programının onur konuğu Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir. Ayrıca programda Dr. Ali Güler ve Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran konuşmacı olarak yer alacaklar. Gurbette hemşehri dayanışmasının nasıl olması gerektiğine adeta rol modellik yapan Ankaramander; her ay düzenlediği öğrenci toplantılarında tarihi olayları ve abide şahsiyetlerin yanı sıra değişik konuları ele alıyor.

Toplantılarda işlenen konular alanında uzman isimler tarafından çok farklı yönleri ile ele alındığından öğrenciler tarafından ilgi ile takip ediliyor. Ocak Ayı toplantısında gerçekleştirilecek anma programında Timsal Karabekir, ‘Babam Kazımkarabekir Paşa’ konusu ile Kazım Karabekir Paşa’nın bir aile reisi olarak hayatından kesitler paylaşacak. Öte yandan Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran, ‘Asker Kazım Karabekir Paşa’yı, Dr. Ali Güler ise ‘Hemşerimiz Kazım Karabekir Paşa’nın Karaman Ziyaretleri’ni anlatacaklar.

Anma programı 13 Ocak Pazar Günü Saat: 15.00’da gerçekleştirilecek.

 

ankara karamanlılar derneği ankaramander ali güler timsal karabekir cemalettin taşkıran