Ahbar-u Zaman ve İbrahim Bin Salukiyye

Tüm dünyayı korkusu saran korona virüsle mücadele ve tedbirler devam ederken, sosyal medya fırsatçıları da ..

Ahbar-u Zaman ve İbrahim Bin Salukiyye
Editör: Karamanca
21 Mart 2020 - 21:47 - Güncelleme: 01 Ocak 2022 - 14:46




Tüm dünyayı korkusu saran korona virüsle mücadele ve tedbirler devam ederken, sosyal medya fırsatçıları da farklı uydurmalarla halkı tedirgin etmeye devam ediyor. Son olarak yayımlanan bir görsel bir anda whatsapp gruplarında yayılarak dedikoduya neden oldu.

Ekte göreceğiniz elden ele dolaşan görselde; İbrahim Bin Salukiyye isimli bir şahıs tarafından yazıldığı öne sürülen Ahbar-u Zaman isimli kitaptan bahsediliyor. Bahse konu kitaptan alındığı öne sürülen parça ile Korona virüsün bilindiği, 20 20 yani sayıların eşitlendiği ve Mayıs ayında bir deprem olacağı iddia ediliyor. Görselin elden ele dolaşması hızlanınca araştırma yapan haber sitemiz, İbrahim Bin Salukiyye adında tarihin herhangi bir döneminde yaşamış birisinin olmadığı bilgisine ulaştı. Paylaşıma çıkan görselde iddia edilen 2020 Mayıs depremine dair de ortaya atılmış herhangi bir iddia veyahut bu iddiayı destekleyen tarihi başka bir kaynak bulunmuyor.

Görseldeki yazı şöyle;

''Ahbar-u Zaman adlı kitaptan bazı alıntılar. Müellif: İbrahim Bin Salukiyye vefatı hicri 463. İki rakam eşit olunca (20=20) o zamanın hastalığı yayılınca, hacılar ziyaretten men edilince, velveleler gizlenince, çekirge istilası olunca, Rum meliki ani bir hastalıkla ölünce, kardeş kardeşten korkunca, çöldeki yahudiler gibi olduğunuz zaman, fiyatlar yükselip işler kesata uğradığı zaman: çocukların saçlarını ağartan insanların üçte birinin öleceği temelleri yıkan Mayıs depremini bekleyin'' Okuyunca da anlaşılacağı üzere haberlerde geçen her başlığa yer verilmiş.

Öte yandan Ahbar-uz Zaman diye iki ayrı kitap bulunuyor. Bunların her ikisi de Arap tarihini anlatıyor. Arapça olan 'Ahbar' kelime olarak haber anlamına geliyor. Bu Ahbar-uz Zaman kitaplarından birinin yazarı Abdulkerim Muhammed Nasır, kitabı 1435 yılında basılmış olup belirli bir Arap tarihi yer alıyor. Öte yandan diğer Ahbar-uz Zaman kitabı ise, Ebu'l Hasan Ali Bin hüseyin Bin Ali Mesudi. Tarihçilerin kısaca Mesudi dedikleri yazarın bu kitabı 1416 tarihinde yazılmış ve diğer aynı isimdeki kitaba nazaran daha meşhur.

Tarihte O isimle kitap yazmış birisi olmamasına karşın, 2017 yılında Suudi Arabistan'da İbrahim Bin Salukiyye adında birisinin yolsuzluktan tutuklandığı yönünde duyum bulunuyor. Bunlardan da anlaşılacağı üzere sosyal medya ve Whatsapp gruplarında dolaşan görsel, tamamen uydurulmuş ve yalan bilgiler içermektedir.  İtibar etmemeniz ve paniğe kapılmamanız dileği ile.. Karamanca.net


ibrahim bin salukiyye

 

YORUMLAR

  • 27 Yorum
  • Oktay Özdemir
    4 yıl önce
    İbrahim Bin Salukiyye nin böyle bir kitabı yok rahat olun uydurulmuş...
  • Huriye ÖZÇELİK-avonkralicesi
    4 yıl önce
    O günler çoktan geçmiş.hicri 463=miladi 1071 Malazgirt Savaşı.Ölen Rum Meliki Romen Diyojen. Arif Nihat Asya'nın Fatihler Ölmez Ve Takvimler isimli eserinin Kuruluş bölümüne bakabilirsiniz.
  • mustafa
    4 yıl önce
    bu kitabı yazaan kişi İmam-ı mesud dur ,ibrahim bin selukiıye bu kitabı yazan zat tan 100 yıl sonra yaşamıştır....
  • Kenan
    4 yıl önce
    Ibrahim bin salukiyye demek Arapça'da ***ın oğlu demek başka bir şey yazmaya gerek yoktur sanırım inananda nün gibi ***tır
  • A.ÇOKGÜNGÖR
    4 yıl önce
    1*Bilindiği gibi gaybı, mutlak manada Cenab-ı Allah’tan başkası bilemez. Ve gayptan haber vermek yasak edilmiştir. Özellikle bir felaket veya musibetin önceden haber verilmesi halinde bunun çok daha fazla bir manevi musibet çekilmesine yol açtığı için Rahmet-i İlahi böyle ihbarları yasaklamış ve üstünü örtmüştür. Ancak bazı konularda Peygamberle bazı büyük zatların gösterdiği mucizeler ve kerametler ilham-i İlahiyeye dayanır. Bu haberler de o zatların istemesi ve niyet etmesi ile değil de İlahi ilhamla olur ve gaybı Allah’ta başka kimse hakikatine binaen üstü kapalı ifade edilir. Sırr-ı teklif sebebiyle de. Kimi işari kimi de remiz ile belirtilir. Ki bu sebeple keramet ve mucizeler aslında birer fiil-i İlahidir. Cin Suresi’nin 26 ayeti şöyle: (Gaybı bilen Odur; hiç kimseye gayb bilgisini açık bir şekilde bildirmez.) Bu ayet bize bu konuyu aydınlatıyor.
  • A.ÇOKGÜNGÖR
    4 yıl önce
    2*Bir diğer çok önemli husus bir gaybi haberin haber olabilmesi için bir manevi illiyetinin bulunması gereğidir, şartıdır. Aksi halde palavradan öteye geçmez. Bir de şunu herkes çok iyi bilmeli. İlahi irade kimsenin mahkumu değil ki, gaybi ihbarlara mahkum olsun. Çünkü gelecekte olacağı belirtilen her olayın bazı şartları vardır. Onun yerine gelmemesi halinde o ihbar ile ilgili hüküm ya iptal edilir veya tehire uğrar. Demek oluyor ki gayba ait işaretler bazı şartların oluşması halinde İlahi irade buna hükmeder. Bunları belirttikten sora esasa geleyim. Çok kıymetli bir kardeşimiz bana bu rivayetten bahsetti ve e-mail ile gönderdi. Şimdi İstikbale ait bazı olayların ihbarların ilhamı kişiye göre değişebilir. Sonra gaybı ihbarların aynı nevide olanları içiçe yani mütedahil olur. Kimi üst üste olur kimi yanyana gelir.
  • A.ÇOKGÜNGÖR
    4 yıl önce
    3*Keşifte bulunanın manevi mertebesinin yüksek olmaması halinde veya enaniyetli bir damarın devreye girmesi durumunda meseleyi kavrayamaz. Veya önemli bir zatın küçük bir ihbarını bir tevafuka dayanarak alır ve karıştırır. Bir çok ihbarın bir hükmün illiyeti kapsamında yer aldığından bu inceliği bilmeyenin ihbarı karışık veya asılsız olur. Bazen bir tevafuk özel iken, geneli kapsayacak şekilde belirtilir. Bazıları ise bir ihbarı alarak şahsi yorumuna katıp aslını bozar. Şimdi burada bir yığın felaket sıralanarak 20-20 tevafukuna bir felaket bina edilmiş. Yani bir depremi haber vermiş. Oysa ki depremin genelde sebebi ya zulüm ya dini müntesiplerin azınlığa düşmesi veya zekatın ihmal edilmesidir. Burada bu gerçek atlanmış ve olay ihbar-ı gaybi olmaktan çok bir ihbar uydurması ortaya çıkmış. Yani hilaf-ı hakikat ifade edilmiş.
  • A.ÇOKGÜNGÖR
    4 yıl önce
    4*Doğrusunu Allah bilir, ama bana öyle geliyor ki, bu ihbar uyduruk. Uyduruk olmasının en büyük delili şu anda İslam dünyasının karşılaştığı meselelerle ve sebep olanlarla örtüşmemesi. Hatta bir asırdır işlediği cürümlerle İlahi tokatı çoktan hak eden bir kavmi cezalandırma zamanından hiç söz edilmemiş. Bir diğer husus fi tarihinde hicri bir aydaki 20 gün ile miladi bir ayın 20. gününün örtüşmesi tevafuku yılla karıştırılarak yanılgıya düşülmüş olabilir. Benim bildiğim 1441 tarihi çok önemli bir tarihtir. Ve bu tarihten itibaren alem-i İslam’ın çektiği sayısız sıkıntılara yol açan bir fitne odağının tokat yiyeceği zamandayız. Yani alem-i İslam’ın beklediği fecr-i sadıkın önce ülkemizde başlaması sonra bütün İslam ülkelerine yayılmasıdır. Bu da maddi ve dünyevi olmaktan çok manevi bir cihadın tebşiratıdır.
  • A.ÇOKGÜNGÖR
    4 yıl önce
    5* Ki son 17-18 yıldır bu konuda epey mesafe aşıldı. Şimdi fecr-i sadık zamanı. Bu fecir öyle bir fecir ki bir ucu Hıristiyan Alemi’nin tashih-i din veya iman zamanıdır. Bütün mesele küresel deccaliyetin ağır bir tokat yiyeceği zamanda böyle felaket dellallığı gibi bir ihbarın ortaya atılması çok manidardır. Bu tevafuka dikkat çekeceğim. Bu yıl 5 vaktin farz kılındığı VE binlerce mucizenin yaşandığı mübarek Miraç gecesi ile baharın müjdecisi Nevruz 21 Mart’ta tevafuk etti. Yani baharın müjdesi, imandan sonra en önemli ibadet olan namaz müjdesi tevafuk etti. Yani ahir zamanda bir sabah namazında bir randevudan haber verilir. Bunun da vakti fecr-i sadıktır. Bence felaket dellallığını bırakıp bu fecr-i sadık randevusunun hakikati ile zihinleri meşgul etmek ve ona göre hareket etmekte çok hayırhah olur.
  • OSMANLI .
    4 yıl önce
    bu işler hiç belli olmaz ,bazı şeyleri ancak derin ilim sahipleri anlar ..diğerleri perde arkasını göremez ..hayatta mucize dolu ,ama görebilene ,ben şahsen ihtimal veriyorum ,bu bilgiye Q
  • T.C
    4 yıl önce
    BUNU UYDURAN VELED-İ ZİNA ACİLEN BULUNUP CEZALANDIRILMALI...
  • dragon
    4 yıl önce
    sözde arab tarihinden bahseden kitapta miladi takvime göre nasıl hareket edebiliyor????
  • sami
    4 yıl önce
    Araştırmaya gerek yoktu. Adı ibrahim olan bir *** dışında hepsi palavra. Gavurlar bile miladi takvime 1600de geçti bizim *** ibrahim 500 sene öncesinden miladi takvimden MAYIStan bahsetmiş
  • Beyin Bedava
    4 yıl önce
    AHAHAAHAHAHAH ne ***ca bir yazi. Turk milleti olarak gelecegi görmeyi herkesten once cok istiyoruz biliyorum ama boyle seylere inanmayın. Allah'tan baska kimse gelecegi goremez. Bu arada bu yazının Arapca kismini Google Translate uzerinden Turkce'ye cevirdim. Arkadaslar bu yazinin Arapcasi resmen dassak geciyor bizimle. Son Arapca cumledede, bizi takip etmeye devam edin diyor... Lütfen boyle kaynaksız seylere inanmayın.
  • dost
    4 yıl önce
    Başka eşitleme olmadı mı? 1212-1313-1414-1515-1616-1717-1818-1919 gibi. LA ĞALİBE İLLALLAH. Allah'tan başka ğaybı kimse bilmez.
  • Us
    4 yıl önce
    Katılıyorum fakat, o ayetin meali öyle değil ufak bir düzeltme olsun "Allah'tan başka işinde mutlak galip olan yoktur" veya Allah'tan başka mutlak galip yoktur". bunun dışında tabiki gaybı da ancak o bilir...
  • 2020 ibrahim bin salukiyye
    4 yıl önce
    ismindende anlaşıldığı gibi işde. salağa yatanlar, salo ağa, salla gitsin. bunu ilk dolaşıma çıkaranı bi tespit etmek lazım ama. bi tenhada yakalamak lazım
  • hakan salukiyye
    4 yıl önce
    İki rakam eşit olunca (20=20) o zamanın hastalığı yayılınca, hacılar ziyaretten men edilince, velveleler gizlenince, çekirge istilası olunca, Rum meliki ani bir hastalıkla ölünce, kardeş kardeşten korkunca, çöldeki yahudiler gibi olduğunuz zaman... buraya kadar inanmaya başlamıştım... sonradan işler kesata uğrayınca demişya orda koptu benim teller :D :D :D nuhahah
  • ahbar u zaman iki rakam eşit olunca
    4 yıl önce
    şimdi birsi çıkıp ahbar u zaman diye kitap bassa yok satar :D kapışırız hepimiz ne diyor len bu diye. çaresizlik insanı daha fazla meraklandırıyor. biliyorlar bunu piyasaya sürenlerde kaçırırlarmı fırsatı adiler
  • 2020 mayıs depremi
    4 yıl önce
    çok arkadaş vatsaptan yolladı. dedim inanmayalım arkadaşlar die. bana ters yaptılar. noldu şimdi. varmıymış İbrahim bin salukiyye die birisi, yokmuş. ahbarüz zaman kitabında 2020 sayı eşitliği bilmem mayıs depremi falan filan noldu, hepsi yokmuş. insanları doğruya inandırmak ne kadar zor yav
  • Ahbarüz zaman kitabı
    4 yıl önce
    Milletin hassasiyetleri yoğun birde kandil gecesi olunca herkes bir köşeden sallıyor. önüne gelen hoca
  • Adnan
    4 yıl önce
    Ahbar u zaman, Ahbar uz zaman, İbrahim bin saluki, İbrahim bin salukiyye … hepsi saçma bence. Eskilerin deyimiyle kıl beşini (Namaz) gör işini kardeşim. gerisine bakma.
  • Hüseyin
    4 yıl önce
    Kıl besini öyle mi. Kuranı Kerim’de 5 vakit namazın orda isini göreceğini söyleyen kaç ayet var. Hiç. Namazda seni cennete götürmez ama namazsizda gidemezsin diyor Resulullah. Kişi Allah’a olumle değil olmeden önce teslim olması gerekiyor. Ve bununda Allah’a talepte bulunarak Allah’ın gerçekleştireceğini söylüyor Allah cc.
  • iki rakam eşit olunca
    4 yıl önce
    iki rakam eşit olunca falan diye 2020 yi ima etmeleri.. resmen ana haberi dinleyip yazmış durmuş ***nın biri
  • ibrahim bin salukiyye
    4 yıl önce
    ibrahim bin salukiyye diye bir isim okuyunca zaten şüphelenmiştim. *** birisi gibi bir hava estirmişti bende :D
  • Ahbar ı zaman
    4 yıl önce
    Önüne gelen salladı durdu twitter da ya. olay bu işte
  • ahbar u zaman
    4 yıl önce
    Allah razı olsun, aydınlandık