Karaman'da dilencilerden yeni taktik

Karaman'da dilenciliğin başlı başına bir sektör olduğunu söyleyen...

Karaman'da dilencilerden yeni taktik
Editör: Karamanca
16 Aralık 2017 - 19:26




Karaman'da dilenciliğin başlı başına bir sektör olduğunu söyleyen vatandaşlar, çocukların bu işe alet edilmesinden yakındı.

Edinilen bilgiye göre, bazıları Karaman'da ikamet eden, bazıları ise şehir dışından gelen dilenci grupları özellikle grup içerisindeki çocukları belirli noktalar konuşlandırarak dilencilik yaptırıyor. Karamanlı vatandaşların sosyal medya hesaplarından duyurdukları bir olayda, özellikle market önlerine bırakılan çocukların duygu sömürüsü yaparak kandırdıkları vatandaşlara alışveriş yaptırdıkları belirtildi.

Görgü tanıklarınca, dilenen çocukların vatandaşı market içerisine kattıktan sonra istedikleri ürünü almadığı takdirde kalabalık içerisinde 'mahcubiyet' uyandırarak, istediklerini yapmaya ittikleri söyleniyor.

Karamanlı bir vatandaş yaptığı paylaşımda;


''Ben, Kemal Kaynaş Caddesi üzerindeki bir apartmanda ikamet ediyorum, ayrıca bulunduğum konum itibariyle caddenin kesiştiği 1 ve 2. İstasyon caddesi istikametini görüyorum. Bir süredir gözlemliyorum ki özellikle bu alanda bulunan 1'i AVM, 2'si büyük market önünde her birinde 1 olmak üzere 3 çocuk var. Bu çocuklar bekledikleri market önünden geçenlere ‘’Çok açım’’ diyerek birşeyler alıvermesini telkin ediyor, 1 veya 2 lirayı beğenip almıyorlar.

Yalvarır ses tonuyla markete giriyoruz hemen büyük boy çay ve şeker gibi değişik ürünlere sarılıyorlar. ‘’Hani açtınız, bırakın onları’’ denildiği zaman, bağırıp çağırıyorlar. Bazı vatandaşlar sesleri kesilsin diye almak durumunda kalıyor. Bu çocukların bu malzemeleri tüketim maksatlı aldırtmadıkları gerçeği bir yana, hangi şahıslar tarafından kullanıldıkları bilinmiyor.'' sözlerine yer verdi.

Dilencilerin bu yolla özellikle kadınları hedef seçtiği belirtildi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum