Reklam

Baro Başkanı Er: "Basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır"

Mersin Barosu Başkanı Ali Er, basının haber alma ve yayma özgürlüğünün, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, “Basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır” dedi..

Baro Başkanı Er: "Basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır"
Editör: Karamanca
20 Ekim 2017 - 12:24




Mersin Barosu Başkanı Ali Er, basının haber alma ve yayma özgürlüğünün, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirterek, “Basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır” dedi.
Baro Başkanı Er, ‘21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’ dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. Er, mesajında, 21 Ekim 1860 tarihinde Agah Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olan Tercüman-ı Ahval’in yayın hayatına başladığını ve bu tarihin ‘Dünya Gazeteciler Günü’ olarak kutlandığını anımsattı. Toplumun aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde, demokrasinin güçlü ve sağlam temeller üzerine oturtulmasında, fikir ve düşünce hürriyetinin geliştirilmesinde yazılı ve görsel medya çalışanlarına önemli görevler düştüğünü ifade eden Er, “Basın bir toplumun sesi, gözü ve kulağıdır. Gazetecilik mesleği, mesai kavramı gözetmeksizin 24 saat zor şartlar altında icra edilen, özveri ve fedakarlık gerektiren kutsal bir meslektir” ifadelerini kullandı.
Mesajında, Atatürk’ün, “Basın, bir milletin ortak sesidir. Bir milleti aydınlatma ve olgunlaştırmada, bir millete ihtiyaç duyduğu fikri gıdayı vermede, özet olarak bir milletin hedefi mutluluk olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir güç, bir okul, bir rehberdir” sözüne yer veren Er, şunları kaydetti: “Basın, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Basının haber alma ve yayma özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilmez bir unsurudur. Toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel görev sayarak, halkımızın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını karşılayan basın kuruluşları, aynı zamanda demokrasimizin güçlenmesine de katkı sağlamaktadır. Farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan sağlayan basın mensuplarının, etik değerlere ve hukuka uygun, tarafsızlık ilkesini benimseyerek görevini icra etmesi, gazetecilik mesleğinin saygınlığı için çok önemlidir. Kamuoyunun bilgilendirilmesinde büyük emekleri olan tüm gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyor, meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyor ve şükranlarımı sunuyorum. Görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını da rahmetle anıyorum.”


YORUMLAR

  • 0 Yorum