Yoksul vatandaşlara ücretsiz yemek vererek aile geleneğini devam ettiriyor

Kütahya’daki tarihi Ulu Cami yakınında babasından kalma lokantasını işleten esnaf, yoksul vatandaşlara ücretsiz yemek vererek aile geleneğini devam ettiriyor..

Yoksul vatandaşlara ücretsiz yemek vererek aile geleneğini devam ettiriyor
Editör: Karamanca
16 Mayıs 2017 - 17:02




Kütahya’daki tarihi Ulu Cami yakınında babasından kalma lokantasını işleten esnaf, yoksul vatandaşlara ücretsiz yemek vererek aile geleneğini devam ettiriyor.
Tarihi Ulu Cami esnaflarında Fatih Bilgi, babadan miras kalan 40 yıllık geleneği yaşatıyor. Her gün lokantaya gelen garip ve yoksullara sıcak yemek ile çorba veren Bilgin, “Kapımız herkese açık” diyor.
Fatih Bilgi, lokantanın 1970’li yıllarda babası tarafından açıldığını, çocuk yaşlardan itibaren okuldan arta kalan zamanlarında gelip yardım ettiğini ve bu dükkanın müdavimini hep olduğuna dikkat çekti.
Bilgin, babasının lokantayı zor şartlar altında, elindeki avucundaki her şeyi kullanarak açtığını, bu yüzdende babasının garip ve garibanlara yardım ettiğini söyledi. Bilgin, babasından gördüğü bu iyilik hareketini yaşatmaya çalıştığını, babasının vefat etmesinin ardından, bu işi kendisinin üstlendiğini lokantaya gelen akli dengesi yerinde olmayan ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yemek geleneğini yaşatmaya çalıştığını söyledi. Bilgin, "Bu geleneği rahmetli babam yaklaşık 40 yıl devam ettirdi. Bende babamdan bana kalan bu mirası yaşatmaya çalışıyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum