Kanser hastalarına Küba'dan müjde

Ankara’daki Küba Büyük Elçiliğinin desteklediği Miramar Firması’nın düzenlediği çalışma ile Türkiye’de yaşayan kanser hastalarına Küba’nın kapılarını açılıyor. Miramar Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Volkan Pekkan, "Küba’daki sağlık faaliyetlerinden yararlanmak isteyen Türkiye’deki hastaların Küba’ya ulaşımını sağlayacağız. Burada tedavi olmak istiyorlarsa da Küba’daki doktorlarımız tarafından verilen raporlara göre burada tedavileri olacak ve bunun gibi ilkleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi..

Kanser hastalarına Küba'dan müjde
Editör: Karamanca
02 Şubat 2017 - 12:40




Ankara’daki Küba Büyük Elçiliğinin desteklediği Miramar Firması’nın düzenlediği çalışma ile Türkiye’de yaşayan kanser hastalarına Küba’nın kapılarını açılıyor. Miramar Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Volkan Pekkan, "Küba’daki sağlık faaliyetlerinden yararlanmak isteyen Türkiye’deki hastaların Küba’ya ulaşımını sağlayacağız. Burada tedavi olmak istiyorlarsa da Küba’daki doktorlarımız tarafından verilen raporlara göre burada tedavileri olacak ve bunun gibi ilkleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.
Dünyanın çeşitli yerlerinden hastaların tedavi amaçlı gitmeyi talep ettiği Küba, doğal tedavi yöntemleriyle özellikle kanser hastaları için umut vadeden bir ülke. Ankara’da bulunan elçilik, Küba’da tanınması sebebiyle de tercih ettiği Miramar firmasına, kanser hastalarının tedavi amaçlı Küba’ya gidebilmeleri için başlattığı çalışmaya destek verdi. Ankara’nın Küba Büyükelçisi Alberto Gonzalez Casals ve Miramar Yönetim Kurulu Üyeleri bir araya gelerek, gerçekleştirilecek proje hakkında basın toplantısı düzenledi.
Miramar firmasının bağlılığına ve verdikleri taahhütleri yerine getirmelerinden dolayı duydukları güveni dile getiren Büyükelçi Casals, “Pekkan Grup Kübalı otoriteler tarafından iyi bilinen bir firma ve her şeyden önce Pekkan Grup bugüne kadar Küba’ya karşı bütün taahhütlerini yerine getirdiği ve bağlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Sağlık sektörü de içinde olmak üzere Küba’daki değişik otoritelerle imzaladıkları anlaşmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Türkiye’de ilk olan bir gerçekleştiriyor Pekkan Grup, Küba Büyükelçisi olarak benim buradaki görevim; tamamen bu çeşit sektörlere girecek olan firmaların legal prosedürleri tamamlamış olmasını kontrol etmek. Özellikle sağlık konusu çok hassas olduğu için bu konuda ilgilenecek olan firmaları çok ciddi şeklide yoğunlaşarak seçiyoruz. Çok yakında Küba Sağlık Bakanlığında bu konudaki en üst düzey seviyedeki otoriteyi çağıracağız ve Miramar ile tekrar burada bir toplantı yapacağız. Ve Küba’daki sağlık sektöründen yararlanmak isteyen Türk hastaların da bu firma aracılığı ile imkanlardan yararlanmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu.

“Sağlık sektöründe devrim yaratacak olan bir ilk”
Küba’yla uzun yıllardır iyi ilişkiler içerisinde olduklarını ve Büyükelçiyle her zaman koordinasyon içinde Küba ile ilişkilerini yürüttüklerini vurgulayan Pekkan ise, “Bugünkü toplantımızın amacı yeni firmamız Miramar Sağlık Turizmin çatısı altında başlatılacak olan, sağlık sektöründe devrim yaratacak olan bir ilk hakkında bilgi vermek. Küba’daki sağlık faaliyetlerinden yararlanmak isteyen Türkiye’deki hastaların Küba’ya ulaşımını sağlayacağız. Burada tedavi olmak istiyorlarsa da Küba’daki doktorlarımız tarafından verilen raporlara göre burada tedavileri olacak ve bunun gibi ilkleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum