Hulusi Akşit, cezaevinden tahliye oldu

Yargıtay tarafından hakkındaki 7 yıl 9 ay 22 günlük hapis cezasını onamasının ardından cezaevine konulan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Hulusi Akşit, OHAL kapsamında çıkan kanun hükmünde kararname kapsamında tahliye oldu. Akşit, kendisine sahip çıkan Aydınlılara teşekkür etti..

Hulusi Akşit, cezaevinden tahliye oldu
Editör: Karamanca
17 Ağustos 2016 - 20:46




Yargıtay tarafından hakkındaki 7 yıl 9 ay 22 günlük hapis cezasını onamasının ardından cezaevine konulan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği eski Başkanı Hulusi Akşit, OHAL kapsamında çıkan kanun hükmünde kararname kapsamında tahliye oldu. Akşit, kendisine sahip çıkan Aydınlılara teşekkür etti.
AYESOB Hulusi Akşit’in aynı zamanda Aydın Sanatkarlar Toplu İşyeri İhtisas Siteleri Yapı Kooperatifi (ASTİS) Başkan Yardımcısı görevini de yürüttüğü sırada çekilen 183 bin 700 liralık kredinin 175 bin 300 lirasını Aydın Spor Kulübü’ne borç olarak aktardığı ve kredinin 2 bin 400 lirasının kayda geçirilmediği iddia edilmişti.
Hulusi Akşit, hakkında açılan davada 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezasına çarptırıldı. Akşit’in itirazını iki kez görüşen Danıştay, 7 yıl 9 ay 22 günlük hapis cezasını onayladı. Kararın onanmasının ardından 33 yıllık başkan Hulusi Akşit’in yakalanması için karar çıkartıldı. Akşit’in Konya’da olduğunu tespit eden polis ekipleri, Akşit’i kent merkezde yaşayan yeğeninin evinde yakalandı. 18 ay sonra 25 Mart 2015 tarihinde yakalanan Akşit, Aydın’a getirilerek Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Akşit, daha sonra kendi isteğiyle Aydın Açık Cezaevine nakledildi.
Yaklaşık 16 aydır cezaevinde bulunan Hulusi Akşit, OHAL kapsamında yayınlanan kanun hükmünde kararnameyle bu akşam saat 21.30 sıralarında Aydın Açık Cezaevi’nden tahliye oldu. Akşit, cezaevi çıkışında Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Selahittin Çetindoğan, Genel Sekreter Mustafa Çağlayan, eşi Gülen Dönmez Akşit, kızları Duygu ve Yağmur Akşit tarafından karşılandı. Akşit’in karşılanması sırasında duygusal anlar yaşandı.
“Ömrümün sonuna kadar Aydın’a hizmet edeceğim”
Kendisine bugüne kadar sahip çıkan ve destek veren Aydınlılara teşekkür eden Hulusi Akşit, “Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nde 33 yıl başkanlık yaptım. Türkiye Kahveciler Federasyonu Başkanlığı gibi önemli bir görevi Aydın’a getirdim. Niçin cezaevine girdiğimi Aydınlılar biliyor. Aydın’a hizmet isterken bunlar başıma geldi. Aydınlılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Önümüzdeki Ekim ayında 70 yaşına giriyorum. Aydınlılar bana hep sahip çıktı. Aydın’da doğdum, Aydın’da öleceğim ve ömrümün sonuna kadar Aydınlılara hizmet edeceğim” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum