Çankaya Belediyesi tarafından verilen eğitimler bostanda ürün vermeye başladı.

Çankaya Belediyesi Mahalle Bostanı’nda halkın yetiştirdiği ürünler olgunlaşmaya yüz tuttu. Domates, kabak, mısır, çilek, fasulye, salatalık gibi sebzelerin bir kısmı için hasat zamanı yaklaştı..

Çankaya Belediyesi tarafından verilen eğitimler bostanda ürün vermeye başladı.
Editör: Karamanca
30 Temmuz 2016 - 08:31




Çankaya Belediyesi Mahalle Bostanı’nda halkın yetiştirdiği ürünler olgunlaşmaya yüz tuttu. Domates, kabak, mısır, çilek, fasulye, salatalık gibi sebzelerin bir kısmı için hasat zamanı yaklaştı.
Çankaya Belediyesi Kent Tarım Hobi Evi’nde yıl boyunca verilen eğitimler Mahalle Bostanı’nda ürüne dönüşmeye başladı. Aldıkları eğitimler doğrultusunda kimyasal madde kullanmadan sebze yetiştiriciliği yapan vatandaşların ektiği sebzeler hızla büyüyor.
Çankaya Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği ve bugüne kadar yüzlerce vatandaşın yararlandığı “Temel Sebze Yetiştiriciliği” eğitimleri, doğal yöntemlerle yetiştirilmiş sebze olarak karşılığını buluyor.
Domatesler kızarmaya yüz tuttu.
Vatandaşlar, Mutlukent Mahallesi’nde bulunan Kent Tarım Hobi Evi’nde aldıkları eğitimlerin sonucunda salatalık, fasulye, kabak, çilek, domates, biber, mısır, kavun ve marul gibi sebze ve meyveleri yetiştirmenin keyfini yaşıyorlar. Çankaya Belediyesi tarafından eğitimlerin uygulama alanı olarak hazırlanan Mahalle Bostanı’nda üretime dönüşmesi sonucunda yetiştirilen kabak, domates gibi ürünlerin olgunlaşması hasat zamanın da yaklaştığını gösteriyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum