400 Kiloluk File Doğum Günü Partisi

İzmir Doğal Yaşam Parkı'ında dünyaya gelen ve Türkiye’de doğan ikinci fil olma özelliğini taşıyan minik yavru fil Deniz için birinci yaş gününü kutlama hazırlığı yapılırken, sevimli yavru bir yılda tam 300 kilo aldı.

400 Kiloluk File Doğum Günü Partisi
Editör: Karamanca
09 Ekim 2015 - 11:47




İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Doğal Yaşam Parkı’nda fil ailesinin son üyesi Deniz için doğum günü hazırlığı yapılıyor. 13 Ekim Salı günü birinci yaş günün kutlayacak olan ve Türkiye’de doğan ikinci fil olma özelliğini taşıyan minik yavru, bir yılda 102 kilodan 400 kiloya ulaştı. Winner ve Begümcan çiftinin ikinci yavruları olan ve bakıcılarının eşliğinde sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdüren Deniz için doğum günü partisi de yapılacak. Sevimli yavrunun birinci yaşı, mütevazı bir doğum günü partisiyle kutlanacak.
Geçen bir yıllık sürede Deniz’in sağlıklı bir şekilde gelişimini sürdürdüğünü belirten park yetkilileri, doğduğunda 102 kilogram ağırlığında olan sevimli yavrunun 400 kilogram ağırlığa ulaştığını ve artık anne sütünün yanı sıra katı gıdayla da beslendiğini kaydetti.
Parkın maskotu haline gelen sevimli yavrunun doğum günü heyecanını şimdiden yaşamaya başlayan bakıcıları da, 13 Ekim’i beklemeden Deniz için meyve çelengi ve meyve sepetinden oluşan küçük sürprizler hazırlamaya başladı. Kendisi için hazırlanan sürprizleri annesi Begümcan ve ablası İzmir ile birlikte afiyetle yiyen Deniz, halinden oldukça memnun hareketler sergiledi. Park ziyaretçileri ise, 3 dişi filin oluşturduğu aile görüntüsünü “bütün kızlar toplandık” şarkısına atıfta bulunarak esprili bir şekilde yorumladı.


YORUMLAR

  • 0 Yorum