Karaman'da Telefon Dolandırıcılarının Vurgunu

Karaman’a telefon dolandırıcıları 15 gün içerisinde kandırdıkları vatandaşlardan yaklaşık 1 milyon liraya yakın para ve altın dolandırdı

Karaman'da Telefon Dolandırıcılarının Vurgunu
Editör: Karamanca
29 Eylül 2015 - 23:00




Karaman’a telefon dolandırıcıları 15 gün içerisinde kandırdıkları vatandaşlardan yaklaşık 1 milyon liraya yakın para ve altın dolandırdı.
Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karaman’da son 15 gün içerisinde 7 vatandaşı telefonla tuzaklarına düşüren dolandırıcılar, banka hesabınızı terör örgütünün eline geçti, sarraf soyuldu gibi bahanelerle kandırarak vurgun yaptı. Dolandırıcılar şu ana kadar vatandaşlardan yarım kilo altın ile 800 bin liraya yakın parayı elden veya hesaplarına yatırmayı başardı. Polis ekipleri ise birçok vatandaşı banka önlerinde dolandırıcılara para yatırmaya çalışırken, güçlükle ikna ederek dolandırılmaktan kurtardı. Emniyet yetkilileri, telefon dolandırıcılarına karşı vatandaşların daha dikkatli olmalarını isteyerek, “Kesinlikle vatandaşlar bu insanlara inanmasınlar. Son 15 gün içerisinde çok ciddi anlamda dolandırıcılık olayları yaşanıyor. Vatandaşları defalarca uyarmamıza rağmen hala dolandırıcılık olayları yaşanıyor. Kesinlikle bu kişilere inanmasınlar ve böyle bir olay karşısında da en yakın polis merkezine gitsinler" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum