Bü'de 'akademik Yayın' Semineri Verildi

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen “Akademik Yayın Semineri” ile internet üzerinden yayınlanan milyonlarca akademik kaynağa kolay ulaşmanın yolları anlatıldı

Bü'de 'akademik Yayın' Semineri Verildi
Editör: Karamanca
29 Eylül 2015 - 05:59




Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen “Akademik Yayın Semineri” ile internet üzerinden yayınlanan milyonlarca akademik kaynağa kolay ulaşmanın yolları anlatıldı.
Bartın Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Dairesi Başkanlığı tarafından akademik personele yönelik “Akademik Yayın Semineri” düzenlendi. Üniversitenin Konferans Salonunda gerçekleştirilen semineri, yayınladığı bilimsel yayınlarla öne çıkan kuruluşlarından Elsevier’den Eğitim Uzmanı Buğra Şengün verdi. Şengün konuşmasında internetin yaygınlaşmasıyla birlikte bilgiye erişiminin kolaylaştığını vurgulayarak, bu kolaylığın beraberinde milyonlarca kaynak arasında bir karmaşaya da yol açtığını ifade etti. Özellikle akademik araştırma yapılan kaynaklar ve bu araştırmalar yapılırken nelere dikkat edilmesi konusunda bilgiler veren Şengün, “ScienceDirect, bilim, teknoloji ve tıp alanlarında 33 bin elektronik kitap ve 2 bin 500’den fazla elektronik dergi başlığı içeren Elsevier’in hakemli tam metinli veri tabanıdır. Scopus, bibliyometrik araçlarla birlikte araştırmayı, izlemeye, analiz etmeye ve görselleştirmeye yarayan; hakemli yayınlardan oluşan en büyük makale ve atıf veri tabanıdır. Mendeley, akademik makale yazılırken referansları düzenlemek için kullanabileceğimiz ücretsiz bir platformdur. Bu alanlar kullanılarak akademik bilgiye kolayca ulaşılabilir” dedi.
Akademik bir yayın hazırlanması sürecinde izlenilmesi gereken yol hakkında da bilgiler verilen seminer, soru cevapların ardından son buldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum