Veli Ülküsever: ''Sofra ile Pazar, daha yakın olacak''

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkanlığı aday adayı Veli Ülküsever, saha çalışmaları kapsamında bir araya geldiği Pazar esnafına müjde verdi.

Veli Ülküsever: ''Sofra ile Pazar, daha yakın olacak''
Editör: Karamanca
16 Aralık 2023 - 16:45 - Güncelleme: 16 Aralık 2023 - 17:01




Ülküsever, semt pazarlarının daha erişilebilir ve sürekliliği olması gerektiğini belirtti. Bu konuda alanında uzman bir ekiple ar-ge çalışması yaptıklarını söyleyen Ülküsever, ‘’Karaman’ın farklı bölgelerinde yapılan bu çalışmalar tamamlandığında konuyu proje haline getireceğiz’’ dedi.

Kent dokusunda semt pazarlarının hayata dair nabız tutulan yerler olduğunu belirten Ülküsever; ‘’Ayrıca sağladığı hesaplı alışveriş imkânları ve doğal ürünlerle beslenmemize katkı sağlayan pazarlarımız, önemli birer nokta haline gelmiştir. Ekonominin karmaşık dönemlerinde zincir marketlerin belirlediği fiyat politikalarına karşı yerel pazarlarımızın güçlendirilmesi, büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple, "Semt pazarları için erişilebilirlik ve devamlılık projesi" ile bu noktalara odaklanmayı amaçlıyoruz.

Semt pazarlarını her kesime ulaşılabilir kılmak adına, yeni ve stratejik noktalarda kapalı pazar yerleri oluşturmayı planlıyoruz. Bu pazar yerleri; mevsim şartlarına göre ayarlanabilir yapılarıyla, yıl boyunca kesintisiz hizmet sunacak şekilde tasarlanacak. Ayrıca, mevcut pazar yerlerinin iyileştirilmesini sağlayarak, daha kullanışlı ve erişilebilir hale getireceğiz. Proje; tarımın mevsimsel döngüleri göz önünde bulundurularak, esnafımızın ürünlerini taze ve güncel tutabilmesi adına modern depolama ve taşıma sistemleriyle desteklenecek. Bu sayede, kentin farklı bölgelerinde yer alan pazarlar, sürekli ve çeşitli ürünlerle donatılmış olacak.

Pazar yerlerimizi sadece alışveriş noktaları olarak değil, aynı zamanda toplumsal buluşma ve etkileşim mekânları olarak görüyorum. Bu nedenle, Pazar yerlerinde tarım ve beslenme konusunda eğitici etkinlikler düzenleyerek, hemşehrilerimizin bu noktalarda geçirdiği süre içerisinde ürünlere dair de bilgi sahibi olmalarını amaçlıyorum. Sofra ile Pazar arasındaki mesafeyi kısaltmayı amaçladığımız bu projeyi, elbette pazarcı esnafımız ve bağlı oldukları odalarımızla işbirliği içerisinde gerçekleştireceğiz.’’ diye konuştu.

Ülküsever, semt pazarında alış veriş yapan vatandaşlarla da sohbet ederek şehre ve güncel konulara dair görüşlerini aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum