Vekil olmadan başlattığı çalışma şehrin kaderini değiştirecek

MHP Karaman Milletvekili Adayı Mahmut Ünüvar’ın Karaman’da gelir getirici tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılması amacıyla başlattığı çalışmalarda başarılı sonuçlar elde edildi.

Editör: Karamanca
16 Nisan 2023 - 15:59 - Güncelleme: 16 Nisan 2023 - 16:11




Karaman’da seçim süreci hızla ilerlerken adaylar saha çalışmalarının yanında projelerini ve geleceğe dönük çalışmalarını da açıklamaya başladılar. Bu kapsamda MHP Karaman Milletvekili Adayı Mahmut Ünüvar’ın uzun zamandır yaptığı bir tarımsal çalışma dikkatlerden kaçmadı. Ünüvar yurt dışından getirip Karaman’da 28 köyde deneme ekimi yaptırarak şehrin tarımsal üretim çeşitliliğini artırmayı hedefliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız MHP Karaman Milletvekili Adayı Mahmut Ünüvar muhabirimize verdiği demeçte şunları söyledi;

“İşim nedeniyle tarım sektörü ile ilgiyim. Haliyle üreticilerin ürettikleri üründen yeteri kadar, beklenen maddi karşılığını alamadıklarını biliyorum. Dolayısıyla özellikle dağ köylerimizde küçük arazilerden fazla gelir elde edilmesi adına araştırmaya başladım. Karaman’da ürün çeşitliliğini farklı ve pahalı ürünler lehine artırmamız gerektiği sonucuna vardım. Şehrimiz tarımsal faaliyetleriyle ön plana çıkan bir şehir, nüfusun üçte biri çiftçi. Hayatını bu yolla kazanan 30 binin üzerinde aile var. Sanayimiz de tarıma dayalı. Bisküvi, bulgur, makarna ve tarım makineleri. Hemen hemen tüm sanayimiz tarım tabanlı.

Bu noktada tarım alanındaki ürün çeşitliliğinin arttırılması için farklı ülkelerden getirttiğim tohumların köylerde deneme ekimlerinin yapılmasını sağladık. Çiftçilerin, geleneksel ziraat kültüründen oluşan bilgi dağarcığının artırılması yönünde çalışmalar başlattık. 28 köyde farklı kalemlerde ürün ekimine öncülük etmeye çalıştık. Aldığımız ilk neticeler güzel. Bu alanda çalışmalara devam etmeliyiz”

Toplamda % 37’ si tarım arazileri ve % 22’sini çayır mera arazilerinden oluşan Karaman’da ürün çeşitliliğinin artırılması ve sulama sorunlarının ortadan kaldırılmasıyla sektörün ciddi ivme kazanacağını söyleyen MHP Karaman Milletvekili Adayı Mahmut Ünüvar’ın bu konudaki çalışmasını vatandaşlara sorduk. Aldığımız yanıtları videoda izleyebilirsiniz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum