Uyarı, ELFBAR tarafından sahte vape fabrikalarına yönelik bir soruşturmanın ardından geldi

Perakendeciler ve tüketiciler, Birleşik Krallık pazarına akan potansiyel olarak tehlikeli sahte tek kullanımlık ürünlerin, üretim lisansı olmayan ve ürün güvenliğine dikkat edilmeyen bakımsız Çin fabrikalarında üretildiği konusunda uyarılıyor.

Uyarı, ELFBAR tarafından sahte vape fabrikalarına yönelik bir soruşturmanın ardından geldi
Editör: Karamanca
05 Aralık 2022 - 13:53




ELFBAR, kalpazanlıkla mücadele operasyonunu Haziran 2021'de başlattığından bu yana fabrikalar, depolar, lojistik ve dış ticaret şirketleri gibi 120'den fazla sahte üretim ve satış hedefini sıkı sıkıya takip etti ve 2 milyondan fazla sahte ELFBAR bitmiş ürüne, milyonlara ambalaj kutuları ve sahteciliği önleme kodları , Pipo yarı mamul ürünleri ve diğer aksesuarlar el koydu.

ELFBAR CEO'su Victor Xiao, "Tüketiciler bu ürünlerin üretildiği koşulları görseler haklı olarak şok olurlardı. Bu sahte ürünlerin arkasındaki suçluların ürün güvenliği veya tüketicilerin sağlığı konusunda hiçbir endişeleri yok ve onlar hiçbir masraftan kaçınma her ne pahasına olursa olsun karı maksimize et."
"Açıkçası, işçilerin üretim hatlarını pis koşullarda çalıştırdığı ve hijyene hiç dikkat etmedikleri bu fabrikalardaki koşullar kesinlikle berbat."

Bay Shaw, kalpazanların sektörü kasıp kavurmasına, yerleşik üreticilerin itibarına zarar vermesine ve tüketicilerin sağlığını önemli ölçüde riske atmasına ELFBAR'ın boş durmayacağını söyledi.

Şunları ekledi: "Perakendeciler bu ürünleri ele alarak kendilerini önemli risklere maruz bırakıyorlar ve ne pahasına olursa olsun onlardan kaçınmalıdırlar. Bu ürünler herhangi bir güvenlik kontrolünden veya resmi testten geçmediği için hangi sağlık risklerine yol açtığını bilmenin bir yolu yok ve korkumuz aşırı derecede tehlikeli olabilecekleri."

ELFBAR, yasadışı elektronik sigara pazarını sıkı sıkıya tutuyor ve kalpazanlar daha akıllı ve daha verimli hale geldikçe sahte ürünler hakkında bir istihbarat dosyası oluşturuyor. ELFBAR, dolandırıcıları kaynağında durdurmak için çok çalışırken, tüm sahte ürünlerin ortaya çıkmasını engellemenin imkansız olduğunu anlıyor ve şimdi perakendecileri tüketicileri korumak için son savunma hattı oldukları konusunda uyarıyor.

Bay Xiao şunları ekledi: "Sahte bir ürünü yalnızca ona bakarak gerçeğinden ayırmak zor olsa da, hiçbir perakendecinin sahte bir ELFBAR ürünü satması için hiçbir mazeret yoktur. Perakendeciler, ürünün orijinalliğini kontrol etmek için ambalaj üzerindeki bir kodu tarayabilir ve sattıkları her ürün için bunu yapmalarını öneririz. Sahte ürünlerle mücadele ELFBAR için bir önceliktir ve tüm endüstride bu sahte buharlara karşı sıfır tolerans gösteriyoruz. Birleşik Krallık pazarı bizim için çok önemli ve İngiliz tüketicilerin elektronik sigaralara güven duymasını sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.”

ELFBAR, sahte elektronik sigaralara karşı mücadelesinin bir parçası olarak, sahte üreticilerin oluşturduğu tehdit konusunda perakendecileri ve tüketicileri eğitmek için bir kampanya başlatıyor. Kampanya sırasında ELFBAR, gerçek üretim sürecini göstermek için, ürünlerin kalitesini nasıl kontrol ettiklerini ve sahteciliğe karşı kimlik QR kodlarını tarayarak sahte ürünleri satın almaktan nasıl kaçındıklarını gösteren bir video yayınladı.

Birleşik Krallık Vaping Endüstrisi Birliği (UKVIA) Genel Müdürü John Dunne şu yorumu yaptı: “ELFBAR'ı kalpazanlara karşı durduğu için alkışlıyorum. Küresel vaping endüstrisinin zarar azaltma itibarı için önemli bir risk oluşturuyorlar. Bu nedenle, yasa dışı ürünlerin satışını önlemek ve bu şekilde yasaları çiğneyen perakendeciler için örnek başına en az 10.000 £ gibi çok daha yüksek cezaları önlemek için burada Birleşik Krallık'ta bir perakende lisans programı çağrısında bulunduk. Benzer şekilde, kalpazanlar ve tedarik zinciri boyunca sahte elektronik sigara ticareti yapanlar, ilgili makamlar tarafından onları bir daha yapmaktan alıkoyacak bir şekilde ilgilenilmelidir.”

Yeni ürün geliştirme söz konusu olduğunda düzenlemelerin doğru tarafında kalan önde gelen elektronik sigara markalarını destekleyen uyum uzmanları Arcus Compliance'ın Genel Müdürü Lee Bryan, şu yorumu yaptı: “Herhangi bir pazardaki kalpazanlar kötünün de kötüsüdür. Bununla birlikte, sahte ürünleri tespit etmek son derece zor olsa da distribütörler, toptancılar ve perakendecilerin tüm doğru kontrolleri yaptıklarından emin olmak için sistemler kurmaları gerekir. Gelen e-sigara ürünü izleme eksikliği, sahte ürünlerin tedarik zincirinden geçmesine ve tüketicinin sağlığı ve kendi itibarları için çok gerçek bir risk oluşturmasına izin verebilir.’’

ELFBAR'ın yetkisiz ve sahte cihazlara karşı mücadelesi, uzun süredir devam eden kalite ve hizmet taahhüdüdür. ELFBAR yaptığı açıklamada bunu söyledi, “Sorumlu bir marka olarak, dünya çapında sahte fabrikalarla mücadele etme ve müşterilerimize en kaliteli ürünleri sunma sorumluluğumuz var. ELFBAR paketini açmadan önce lütfen paket üzerindeki QR kodunu tarayın. Sahte olduğundan şüphelenilen herhangi bir ürünle karşılaşırsanız, lütfen bizimle legal@elfbar.com adresinden iletişime geçin.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum