Ufuk İşleker: ''Aslı astarı olamayan bilgilere itibar etmeyin''

Karaman Sürücü Kursları Dernek Başkanı Ufuk İşleker, sosyal medyada dolaşıma giren asılsız bilgiler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. 2021 yılında ehliyet alımının sınavsız olacağı yönündeki iddiaların mantık dışı olduğunun altını çizen İşleker, açıklamasında şu sözlere yer verdi;

Ufuk İşleker: ''Aslı astarı olamayan bilgilere itibar etmeyin''
Editör: Karamanca
17 Kasım 2020 - 13:59




''Son günlerde çeşitli sosyal mecralarda sürücü adaylarının yeni yılda, yazılı sınavına girmeden ehliyet alabileceklerini bildiren bir paylaşım dolaşmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Müdürlüğümüzün, sürücü adaylarının ehliyet alma sürecinde, yeni yılla birlikte herhangi bir müfredat ve teknik değişikliği yoktur. 16 saat Trafik ve Çevre Bilgisi, 4 saat Trafik Adabı, 8 saat İlkyardım Bilgisi ve 6 saat Araç Tekniği Bilgisi, toplamda 34 saatlik teorik ders eğitimlerinin ardından, 45dk süresi olan sınavdan hemen sonra sonucu öğrenilebilen, elektronik ortamda “ e-Sınav”a girilmeye her zamanki gibi devam edilecektir.

Kamu yararı ve ülkemiz trafiği göz önüne alındığında, bu derslerin adaylar tarafından öğrenilmeden, sınavla ölçme ve değerlendirmeye tabi olunmadan trafiğe çıkılabilecekleri düşüncesi bile, akıl ve mantık dışıdır.

Aslı astarı olmayan bu yalan/yanlış paylaşım ve haberlere halkımız itibar etmemelidir. 

“Yeni yılla birlikte sürücü belgesi harçlarında artış olacaktır.”

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ufuk işleker

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum