'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'de

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Çiftlik Bank'ın kurucusu firari Mehmet Aydın, Türkiye'ye getirildi.

'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın Türkiye'de
Editör: Karamanca
04 Temmuz 2021 - 00:22 - Güncelleme: 04 Temmuz 2021 - 00:24




Kamuoyunda 'Tosuncuk' olarak bilinen Çiftlik Bank kurucusu firari Mehmet Aydın, Brezilya'daki resmi işlemlerin tamamlanmasının ardından üç kişilik özel ekip eşliğinde Türkiye'ye getirildi. Aydın'ı taşıyan uçak, saat 22.06'da İstanbul Havalimanı'na ulaştı. Polis ekipleri eşliğinde uçaktan indirilen Aydın, ilk olarak Havalimanı Adliyesine getirildi. Mehmet Aydın'ın buradaki işlemleri tamamlanmasının ardından Anadolu Adliyesi'ne gönderilmesi bekleniyor.

Kırmızı bültenle aranıyordu

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın, 3 yıl süren firarının ardından 1 Temmuz'da Brezilya'nın Sao Paulo şehrindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na teslim olmuştu. Mehmet Aydın'ın 2018 yılında milyonlarca lirayla birlikte yurt dışına kaçması nedeniyle ve binlerce kişi mağdur olmuştu.

 
Brezilya'da teslim olan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, İstanbul Havalimanında sağlık kontrolünden geçirilip yine havalimanında bulunan Gaziosmanpaşa Adliyesinin Ek Hizmet Binasına götürüldü.

2018 yılı Mart ayında binlerce kişiyi dolandırarak yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın, Perşembe günü Brezilya Sao Paulo'da teslim olmuştu. Brezilya'dan sabah saat 09.50'de hareket eden Mehmet Aydın'ı taşıyan uçak, saat 22.06'da İstanbul Havalimanına iniş yaptı. Uçaktan inen Mehmet Aydın, ilk olarak Havalimanında sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da Gaziosmanpaşa Adliyesinin İstanbul Havalimanındaki Ek Hizmet Binasına götürüldü.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • yakamoz
    2 yıl önce
    ülkemizde o kadar çok koyun olduktan sonra daha çoook çiftlik bank vakası duyarız..suç bu tezgahı kurandan çok ona inanlarda