Toplaması zahmetli yemesi lezzetli ürün için pazar kuruldu

Tereyağlı ve sarımsaklı yapılarak da çok lezzetli oluyor. Yemesi lezzetli ancak toplaması da zahmetli.

Toplaması zahmetli yemesi lezzetli ürün için pazar kuruldu
Editör: Karamanca
25 Ekim 2023 - 12:49 - Güncelleme: 25 Ekim 2023 - 12:50




Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde mantar pazarı kuruldu. Tavşanlı ilçesi ve bölgede oldukça rağbet gören çoğu yerde kanlıca, Kütahya çevresinde ise Melki adı verilen mantar için pazar kuruldu.

Bugünlerde Tavşanlı, Emet ve Bursa Harmancık ilçesi dağlarında bulunanı Melki adını verdikleri mantarlardan çıkmaya başladığını söyleyen Hüseyin Akdağ, "Melki adını verdiğimiz bu mantar az bir sürede yağışlar ve ardından güneşin çıkması ile ortaya çıkıyor. Bu tür mantarlar bazı nemli ormanlık bölgelerde çıkıyor zor bulunuyor.

Tereyağlı ve sarımsaklı yapılarak da çok lezzetli oluyor. Yemesi lezzetli ancak toplaması da zahmetli. Belediyemiz sağ olsun bizlere burada yer gösterdi, satışlarda burada yapılarak üç beş kuruş kazanılıyor. Bundan sonra yağış olmazsa fiyatlar da artar" dedi.

Tavşanlı Kargılı köyünden Süleyman Katılmış, "Mantarın anavatanı dediğimiz bölge Alabarda, Kargılı köyleri arasında çıkmakta Melki adını verdiğimiz mantar. Diğer adı diğer bölgelerde Epsit, Bolu, Sakarya illeri civarında Kanlıca adı verilen mantar bölge olarak daha çok bizde çıkmaktadır.

Bu sene oldukça bol görüldü, ancak vatandaşların bilinçsizce toplaması ve toprağının bozulması ile yağmurun yağmaması sonucu bundan sonra zor bulunur. Ekonomik değeri yüksek Melki mantarı şu anda piyasası 80 ile 100 TL arasında satılmaktadır" diyerek herkesin yiyebileceği kadar toplaması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum