Tasarruf Sağlamanın En Etkili Yolu: Mantolama Filesi

Sıva filesi çeşitleri arasındaki en etkili yapı malzemelerinin başında yer alan mantolama filesi, yaşam alanlarında ısı ve su tasarrufu sağlanmasını mümkün hale getiren yapı malzemeleridir.

Tasarruf Sağlamanın En Etkili Yolu: Mantolama Filesi
Editör: Karamanca
20 Mart 2023 - 09:39




Aynı zamanda yapıların çok sıcak ya da soğuk havalar karşısında fiziki değişimler göstermelerine de engel olmaktadır. Böylece yapı dayanıklılığın sağlanması ve ömrünün uzatılması gibi önemli avantajlar elde edilebilmektedir.
Mantolama filesi kullanımı ile kişiler, ısıtma ve soğutma sistemleri için harcanan maliyetlerini düşürme fırsatına sahip olmaktadır. Bu durum, kullanılan enerji miktarının azalması ile doğrudan alakalıdır. Böylece günlük yaşam masraflarının azaltılması ve çok daha konforlu yaşam alanlarına sahip olunması mümkün hale gelmektedir.

Yapılarda uygulanan izolasyon çalışmaları, birçok farklı yöntem ve malzemenin kullanılması ile gerçekleştirilmektedir. Ancak bu yöntemler uygulansa dahi zaman içerisinde ısı köprülerinin oluşması gibi riskler bulunmaktadır. Mantolama filesi kullanımı, bu risklerin minimize edilmesindeki en etkili yöntemlerin başında yer almaktadır.

Mantolama filesi ile elde edilecek olan avantajlar, ürün özellikleri ve kalitesine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Düşük kalitede ürünlerin kullanılması ya da yanlış malzeme seçiminin yapılması gibi durumlar karşısında beklenen etkilerin gerçekleşmesi mümkün olmayacaktır. Bu nedenle mantolama filesi satın alırken mutlaka alanında uzman ve güvenilirliğini kanıtlamış olan firmalardan yardım alınması gerekmektedir.
Kuruluşu olan 2017 senesinden beri sağladığı hizmetlerle sektörünün liderleri arasında yer alan Sıva Filesi ailesi, tüm sıva filesi çeşitlerindeki en kaliteli ürünleri sunmaktadır. Aynı zamanda her biri alanında uzman olan kadrosu ile müşteri ihtiyaçlarını doğru olarak tespit ederek en uygun çözüm önerilerine ulaşılmasını da mümkün kılmaktadır. Böylece kişiler, en uygun fiyatlar karşılığında en etkili sonuçları elde etme şansına sahip olmaktadır. Tüm bu avantajlardan yararlanmak için yapılması gereken tek şey ise Sıva Filesi adresini ziyaret ederek iletişim bilgilerine erişim sağlanmasıdır.

Mantolama Filesi Nedir?


Mantolama filesi, yapıların çok sıcak ya da çok soğuk havalarda ısı yalıtımı sağlaması amacıyla kullanılan yapı malzemeleridir. Aynı zamanda özelliklerine bağlı olarak su yalıtımı sağlaması da mümkün olmaktadır. İşlevleri nedeniyle halk arasında izolasyon filesi ve dış cephe yalıtım filesi olarak da adlandırılmaktadır. Mantolama fileleri, kendi arasında iki farklı çeşide ayrılmaktadır. Bu çeşitlerin ise kısaca şu şekilde açıklanması mümkündür:
     Mavi Sıva Fileleri: Yapılarda ısı izolasyonunun sağlanması amacıyla kullanılan sıva filesi çeşitleridir. Yüksek alkali direnci özelliği gösterebilmesi için fiber cam elyaftan üretilmiş ipliklerle dokunmaktadır. Gözenek ağırlığı ise çoğunlukla 4*4 milimetredir. Dokuma işlemi sonrasında tutkal reçine kullanarak dayanıklılığı artırılmakta ve renklendirilmesi sağlanmaktadır. Yüzey kaplamanın yanı sıra mevcut çatlakların onarılması için de uygun ürünlerdir.
     Beyaz Sıva Filesi: Beyaz file kullanımı, özellikle sıvı yalıtım malzemelerinin kullanılacağı alanlarda tercih edilmektedir. Güçlü bir su yalıtımı etkisi olan bu yapı malzemeleri, yapıların nem ve rutubet gibi yıkıcı etkilerden korunmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda banyolar, balkonlar, dış cepheler, zeminler ve tavanlarda da kullanımı mümkündür. Bu sayede su nedeniyle oluşan basıncın kontrol edilmesi de mümkün hale gelmektedir.

Mantolama fileleri, özelliklerine bağlı olarak farklı uzunluk ve kalınlıklara sahip olabilmektedir. Plastik katkısı ile güçlendirilmiş ürünler, tavan ve zeminlerde kullanım için uygun görülmektedir. Sıva filtresi seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken temel nokta ise alkali dayanıklılığının güçlü olmasıdır. Çünkü sıva harçları, alkalik içeriklere sahiptir. Bu nedenle filenin işlevlerini yerine getirebilmesi için direnç göstermesi büyük bir önem taşımaktadır. Aksi halde zaman içerisinde erimeler ve fonksiyon kayıplarının görülmesi kaçınılmaz olacaktır.

Mantolama Filesi Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler


Mantolama filesi seçerken etkili sonuçların alınabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı detaylar bulunmaktadır. Aksi halde sıva filesi kullanımı, beklenen sonuçların elde edilmesine imkan tanımayacaktır. Bu nedenle uygulama yüzeyinin ihtiyaçları ve sıva filesi özelliklerinin birbirlerini karşılayacak nitelikte olmasına özen gösterilmesi büyük bir önem taşımaktadır. Mantolama filesi seçimi sırasında dikkat edilmesi gereken detayların ise kısaca şu şekilde sıralanması mümkündür:
     Uygulama yüzeyine bağlı olarak uygun kalınlıktaki filelerin seçilmesi,
     Kullanım amacına uygun özellikteki sıva filelerinin tercih edilmesi,
     Ürünlerin yüksek alkali direncine sahip olması,
     Üretim aşamalarında fiber cam elyaftan üretilmiş ipliklerin kullanılmış olması,
     Uygulama alanının özelliklerine uygun ölçülerdeki gözenek aralıklarının tercih edilmesi,
     Problemli yüzeyler üzerinde uygun yalıtım malzemelerinin kullanımı ile destek sağlanması,
     Köşebentler ve cam kenarları gibi alanlar için köşe filesi kullanılması,
     Uygulama sonucunun daha etkili hale getirilmesi için derz bantlarından yardım alınması,
     Güvenilirliğini ve ürün kalitesini kanıtlamış olan firmalardan alışveriş yapılmasıdır.
Mantolama filesi uygulamaları, mutlaka tecrübeli kişiler tarafından yapılmalıdır. Aynı zamanda uygulama sırasında her katman, 10 santimetre kadar bir payla birbirlerinin üzerini örtecek şekilde yerleştirilmelidir. Aksi halde zaman içerisinde deformasyonların oluşması ve sıva filesi katmanları arasında boşlukların meydana gelmesi gibi istenmeyen durumların ortaya çıkması riski bulunmaktadır. Tüm bu risklerin önlenmesi için, malzeme kalitesi kadar işçiliğe de önem verilmesi gerekmektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum