Süt Dişleri

Süt dişleri, çocuklarda 6. aydan itibaren çıkmaya başlayan ve ortalama 3 yaşlarında tamamlanan dişlere denir.

Süt Dişleri
Editör: Karamanca
28 Kasım 2022 - 10:11




10 tane alt çenede 10 tane üstçenede olmak üzere toplam 20 tane süt dişi vardır. Bu dişler belli bir süre sonra dökülür. Bir sorun olduğunda "Nasıl olsa yerine yenisi çıkacak." denilerek tedavisi ihmal edilmemelidir. En küçük bir sorunda çekim yapılmamalıdır. Çünkü süt dişler beslenmede çok önemlidir. Dişlerinde çürük veya başka bir problem olan çocuklar doğru düzgün yemek yiyemezler. Bu sebeple de gelişimlerini tam olarak tamamlayamazlar.
 
 Süt Dişlerinin Çocuklar İçin Önemi
 
 Dişler genel konuşma becerisi için çok önemlidir. Özellikle konuşmanın yeni öğrenildiği küçük yaşlarda çocukların süt dişlerindeki eksiklikler harflerin doğru telaffuz edilmesini engeller. Dişlerin güzel olması güzel bir gülümsemeye sebep olur. Dolayısıyla dişleri eksik ya da çürük olan çocuklar özgüven eksikliği yaşayarak içe kapanık hale gelebilirler.
 
 Süt dişlerin en önemli görevi sonradan gelen kalıcı dişlere yer hazırlamak ve onların yerlerini korumaktır. Herhangi bir şekilde çekilen süt dişler yandakinin yerini doldurarak dişlerin kaymasına sebep olur. Yerine gelecek olan daimi dişe yer kalmaz. Ve böylece çarpık dişler oluşur. Ne kadar zor bir durum olsa da süt dişleri mutlaka korunmalıdır. Gerekirse kanal tedavisi ve dolgu uygulamaları yapılmalıdır. Ancak bazı durumlarda süt dişlerinin çekilmesi zorunlu olabilir. Böyle durumlarda diş boşluğunu korumak için ağız içine aparat yerleştirilmelidir.
 
 Süt Dişleri Doğal Dökülme Zamanlarına Kadar Korunmalıdır
 
 Çocukların sağlıklı dişlere sahip olması için beslenmelerine azami dikkat etmeleri gerekir. Bu durumda anne babaya çok görev düşmektedir. Özellikle şekerli ve karbonhidratlı yiyecekler dişlerin hızlıca çürümesine sebep olur. Hülasa olarak süt dişleri çocukların sağlıklı beslenmeleri ve yüz güzellikleri için çok gereklidir. Ömrünün sonuna kadar kullanacağı dişlere öncülük yapan süt dişler, doğal düşme zamanlarına kadar titizlikle korunmalıdır.
 
 İstanbul' da yaşıyorsanız size en yakın diş kliniklerini öğrenmek için internet üzerinde arama yapabilirsiniz. Örneğin Kartal'da oturuyorsanız kartal diş hastanesi ilanlarına bakabilirsiniz. Ulusoy Ağız ve Diş Kliniği İstanbul'da en yeni teknolojik aletlerle hizmet vermeye devam ediyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum